Fotbal intern

El l-a băgat în fotbal pe Pompiliu Popescu! “I-am dat 4.000 de lei!”

După 25 de ani la echipa naţională, doctorul Pompiliu Popescu a fost dat afară cu mai puţin de o lună înaintea startului Campionatului European. ...
26.05.2016 | 12:22
El la bagat in fotbal pe Pompiliu Popescu Iam dat 4000 de lei

După 25 de ani la echipa naţională, doctorul Pompiliu Popescu a fost dat afară cu mai puţin de o lună înaintea startului Campionatului European.

Decizia şefilor de la Casa Fotbalului a surprins pe toată lumea. Marea majoritatea a fost de partea medicului. “Părerea mea, Anghel Iordănescu l-a dat afară pe Pompiliu Popescu de la naţională, nu Burleanu. Burleanu, săracul, a scos castanele din foc cu mîna lui. Este considerat în primii cinci din lume la medicină sportivă şi noi îl curăţăm, cu trei săptămîni înainte de Campionatul European”, a fost reacţia lui Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF.

“Pompiliu Popescu era ginecolog, eu l-am adus la Mecanică Fină!”

În prezent, Pompiliu Popescu aşteaptă oferte. Şi, conform spuselor sale, va reveni, cît de curînd, în iarbă. Este şi normal dacă ţinem cont de experienţa acumulată şi de numele jucătorilor pe care i-a tratat de-a lungul timpului. Pompiliu Popescu ar fi rămas, probabil, un anonim dacă nu ar fi fost Nicolae Lupescu, fost mare fotbalist la Rapid şi echipa naţională.

“Eu l-am băgat în fotbal! El era medic ginecolog, iar eu antrenor la Mecanică Fină, în divizia B. Şi aveam nevoie de un doctor, era obligatoriu cum, de altfel, este şi acum. Şi atunci i-am spus lui Pompiliu să vină lîngă mine. El atunci cîştiga 2.000 de lei pe lună, iar noi i-am oferit 4.000 de lei. Dublu! Normal că a acceptat. Este un medic extraordinar! Nu-i înţeleg pe cei care îl critică. Este un adevărat profesionist. Îmi datorează multe!”, a dezvăluit Nicolae Lupescu pentru FANATIK.RO.

Cine este Nicolae Lupescu

Nicolae Lupescu s-a născut pe 17 decembrie 1940 la Bucureşti. A început fotbalul în 1954, la ICAR, iar opt ani mai tîrziu a ajuns la Rapid. A pus umărul la cucerirea primului titlu din istoria grupării giuleştene, în 1967. A jucat la Campionatul Mondial din 1970. Între 1972 şi 1976 a evoluat la Admira Wacker Viena. Ionuţ, fiul său, a făcut parte din „Generaţia de Aur” a echipei naţionale, alături de Gică Hagi şi Gică Popescu. Lupescu junior a jucat şi el „afară”, la Leverkusen şi Mönchengladbach, iar acum este oficial UEFA.

25 de ani a fost Pompiliu Popescu medicul echipei naţionale