Pariuri sportive

“EL LOCO”, spaima BANILOR parizieni! TOTUL despre omul care DOMINĂ Ligue 1

”Nebunul” Marcelo Bielsa a devenit un fel de erou pentru suporterii lui Marseille. Deşi se află pe banca tehnică a francezilor doar de la începutul acestui sezon, argentinianul pare a fi...
21.10.2014 | 10:45
EL LOCO spaima BANILOR parizieni TOTUL despre omul care DOMINA Ligue 1

”Nebunul” Marcelo Bielsa a devenit un fel de erou pentru suporterii lui Marseille. Deşi se află pe banca tehnică a francezilor doar de la începutul acestui sezon, argentinianul pare a fi primul care va încerca cu adevărat să pună capăt dominaţiei instaurate de PSG şi AS Monaco pe parcursul ultimelor sezoane din Ligue 1.

Marseille este lider în Franţa, cu 25 de puncte după primele 10 etape. Este un start peste aşteptări, mai ales că cea mai puternică formaţie din campionat, PSG-ul lui Ibrahimovic, se află la 7 puncte în spate.

Jucător modest, antrenor “de naţională

Marcelo Alberto Bielsa Caldera este un fost fotbalist argentinian, care e evoluat de-a lungul carierei sale doar în ţara sa natală. De meserie fundaş, jucătorul a bifat 65 de partide în prima ligă argentiniană, unde a marcat un singur gol.

Cariera sa de antrenor a început în 1990, la Newell’s Old Boys. A impresionat din prima, reuşind să ajungă în primul sezon în finala Copei Libertadores şi să cîştige şi titlul sezonul următor. A stat doar doi ani acolo, iar apoi s-a dus la Atlas. Nu a reuşit să facă performanţă şi aici, următorul club la care a simţit gustul victoriei fiind Velez, în 1998, cînd s-a impus în Clausura.

Aventura sa în Europa a început în 1998, cînd a preluat echipa Espanyol. Nici aici nu a stat decît un sezon, deoarece a primit oferta de a antrena naţionala ţării sale, unde a petrecut 6 ani. În această perioadă a luat aurul la Olimpiada din 2004, dar a jucat şi o finală de Copa America, în acelaşi an.

La puţin timp a schimbat naţionala, preluînd Chile. Nu a reuşit nici o performanţă notabilă, deşi a stat 4 ani pe banca tehnică.

1

Aventura Bilbao

În 2011 a început poate cea mai frumoasă perioadă din cariera lui Bielsa, pe banca spaniolilor de la Athletic Bilbao. În primul sezon a reuşit să impresioneze pe toată lumea şi a ajuns în finala Cupei Regelui, pe care a pierdut-o în faţa Barcelonei, scor 0-3.

Acesta a fost cel mai bun sezon din istoria clubului, şi nu datorită performanţei din Cupă. Bielsa a reuşit să îşi conducă magistral elevii şi să ajungă şi în finala Europa League, a doua competiţie ca importanţă din Europa. În Bucureşti, pe un National Arena plin, bascii s-au văzut încă o dată învinşi, de data aceasta de Atletico Madrid, cu acelaşi scor, 0-3. Nu a contat foarte mult pentru fani, mai ales că în drumul spre ultimul act aceştia au trăit victorii împotriva unor echipe precum Sporting Lisabona, Schalke, Lokomotiv Moscova, dar mai ales Manchester United. În 2013 a părăsit gruparea spaniolă, iar un sezon a stat pe bară.

locob_144921

Cucereşte Franţa?!

Actualul sezon este o replică a celui mai de succes start de sezon înregistrat de gruparea de pe Stade Velodrome în ultimele 5 stagiuni. Este vorba despre 2012-13, atunci când Marseille avea tot 19 puncte după 8 etape, dar, în pofida rezultatelor timpurii, nu a putut reprezenta un concurent pe măsura unui PSG alimentat de banii şeicilor, şi a încheiat stagiunea pe locul secund, la 12 puncte în spatele formaţiei din capitala Franţei.

Ultima oară când Marseille a luat titlul a fost în 2010, când pe bancă se afla Didier Deschamps.

marseille bielsa

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!