Sporturi

El o va arbitra pe Halep în finală! Năstase, scandal uriaş cu sora oficialului

09.06.2018 | 12:20
El o va arbitra pe Halep in finala Nastase scandal urias cu sora oficialului

Simona Halep și Sloane Stephens vor disputa sâmbătă finala de la Roland Garros. Cele două sportive vor intra pe arena centrală în cel mai aşteptat meci de pe tabloul feminin.

Simona Halep este pentru a patra oară în ultimul act al unui turneu de Grand Slam şi pentru a treia oară la Paris. De partea cealaltă, Stephens s-a impus la US Open 2017, la singura finală de Grand Slam disputată. Pe lângă statistici, meciuri directe şi partide disputate anterior în turneu, există o chestiune care ne preocupă pe toţi înainte de finalele jucate la Paris de către Simona Halep.

Finala de la Roland Garros din 2014 a atras după sine multe comentarii negative la adresa arbitrului de scaun, la acea vreme Kader Nouni. Oficialul francez a luat o decizie controversată în setul decisiv la 4-4, oferindu-i punctul rusoaicei Maria Şarapova. De la acea minge pierdută, Simona Halep urma să piardă game-ul şi meciul ulterior.

James Keothavong va arbitra finala de la French Open 2018

Fratele Annei Keothavong, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Federaţiei a Marii Britanii, James Keothavong, va oficia finala de la Roland Garros 2018, dintre Simona Halep şi Sloane Stephens. Nu este o veste tocmai bună ţinând cont de antecedentele surorii sale cu susţinătorul declarat al sportivei noastre, Ilie Năstase. Englezii l-au inclus pe Năstase în toate topurile negative ale anului 2017 şi par să nu dea uitării episodul de la Mamaia.

Fostul mare tenismen a rezistat doar două confruntări în funcţia de căpitan nejucător, întrucât după cea cu Marea Britanie a fost suspendat, iar în locul lui a fost numit Florin Segărceanu. Conform deciziei unui Tribunal Independent, suspendarea lui Năstase va expira în aprilie 2020. Începand cu Roland Garros 2018, Năstase poate să intre la turneele de Grand Slam.

James Keothavong, lovit în cap de o minge la Australian Open

James Keothavong este deja un arbitru cu experienţă, însă britanicul a avut şi de ”suferit” în meseria pe care o practică. Oficialul britanic a fost lovit în cap de o minge trimisă de Viktor Troicki într-un meci pe care-l disputa împotriva lui Nick Kyrgios.

Returul sportivului din Serbia a ajuns direct în capul arbitrului de scaun, fratele căpitanului nejucător al echipei de Cupa Federaţiei a Marii Britanii, Anne Keothavong. Oficialul britanic nu a fost rănit rău, ba chiar a avut puterea de a glumi după acest incident.