News

Ele sunt Roxana și Eliza, două viitoare jandarmerițe care au salvat o bătrână căzută în stradă. Femeia era plină de sânge

Două viitoare jandarmerițe din Fălticeni au impresionat pe toată lumea pentru modul în care au ajutat o femeie în vârstă care căzuse pe stradă. Gestul lor a fost apreciat de oameni.
04.08.2022 | 17:52
Ele sunt Roxana si Eliza doua viitoare jandarmerite care au salvat o batrana cazuta in strada Femeia era plina de sange
O femeie a primit ajutor după ce a căzut pe stradă.
ADVERTISEMENT

Roxana și Eliza sunt colege la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și se află în primul stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov.

Două viitoare jandarmerițe au ajutat o bătrână căzută pe stradă

Cele două prietene se îndreptau spre casă, după terminarea programului și au observat o femeie în vârstă, care era căzută în genunchi.

ADVERTISEMENT

Femeia sângera puternic la nivelul mâinii stângi și voia să se ridice. Eliza și Roxana nu au stat pe gânduri și au sunat la 112 și au oprit hemoragia femeii cu o fașă primită de la un trecător.

Conform gazetabt.ro, cele două tinere jandarmerițe au așteptat sosirea ambulanței pe Aleea Alba Iulia. Decizia luată de fete a fost cea corectă, pentru că femeia a fost transportată la UPU, având nevoie de îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

Exemplul celor două fete, care și-au ales o carieră în Jandarmerie pentru a ajuta oamenii, poate fi urmat de orice tânăr din țara noastră. Asta, pentru că Jandarmeria Română a anunțat luna trecută că scoate la concurs peste 1.200 de locuri de muncă.

”Începând de astăzi (n.red. vineri, 24 iunie 2022), Jandarmeria Română scoate la concurs 1.200 de locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

Interesează-te ce condiții trebuie să îndeplinești pentru înscriere la unitatea de jandarmi din județul tău. Fii gata să vii în echipa noastră!”, a transmis Instituția pe Facebook.

Ai 18 ani împliniți? Ai luat BAC-ul? Ce mai aștepți, hai în echipa noastră!”, este mesajul transmis tuturor tinerilor din România.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Jandarmeria Română oferă și exemple negative, dacă e să dăm crezare unor acuze lansate dinspre peluzele de fotbal din România.

Liderul galeriei Petrolului Ploiești, Robert Burlacu, a făcut lumină în cazul torțelor introduse de suporteri pe stadion, deși acest lucru e ”ilegal”.

”În direct vă spun. Le bagă jandarmii și fetele în vagin. Este o metodă care se întâlnește în toată țara. Da, avem jandarmi pe care-i plătim cu 50,100,150 de euro și aceștia ne bagă torțele și petardele în peluză, iar fetele le introduc în vagin.

Nu am glumit, vorbesc serios. La Petrolul ne bagă jandarmii obiectele pe stadion. Jandarmi plătiți”, a mărturisit Burlacu la Realitatea Sportivă.

ADVERTISEMENT