News

Elena Ceauşescu, în topul celor mai diabolice femei din istorie. Soţia lui Nicolae Ceauşescu a fost acuzată de genocid

24.09.2019 | 18:03
Elena Ceausescu in topul celor mai diabolice femei din istorie Sotia lui Nicolae Ceausescu a fost acuzata de genocid
Elena Ceaușescu, printre cele mai diabolice femei din istorie. Sursa foto: wowbiz.ro

Este binecunoscut faptul că Nicolae Ceaușescu a condus țara noastră cu mână de fier în perioada comunistă, sădind cu mare atenție teama în rândul cetățenilor români. Nici soția sa, Elena Ceaușescu, nu avea, însă, o reputație mai bună din acest punct de vedere. Mai precis, partenera de viață a dictatorului a fost inclusă în topul celor mai diabolice femei din istorie.

Elena Ceaușescu, alături de cele mai diabolice femei din istorie

Acuzațiile de genocid cu care s-a confruntat de-a lungul timpului au propulsat-o pe Elena Ceaușescu în topul femeilor care nu se dădeau în lături de la nimic pentru a-și atinge scopurile, nici măcar atunci când trebuiau să treacă peste cadavre. Printre acestea se numără criminale care au șocat întreaga lume, precum Williamina “Minnie” Dean, Dorothea Puente, Karla Homolka, sau Maryberth Tinning.

În ceea ce o privește pe soția fostului secretar general al Partidului Comunist Român, aceasta a eliminat pilulele contraceptive din sistemul sanitar, măsură care a condus la o criză de amploare între anii 1970-1980. Din ce în ce mai mulți copii ajungeau în orfelinatele din țară, unde erau crescuți în condiții pur și simplu inumane. De asemenea, în calitate de președinte al comisiei de sănătate, Elena Ceaușescu a refuzat să recunoască la nivel național cazurile de SIDA, astfel că au apărut din ce în ce mai mulți bolnavi. Tot din ordinul ei au fost distruse biserici și s-a impus rația alimentară. A fost executată pentru crime împotriva umanității și a murit strigând “să ajungeți în iad”.

Elena Ceaușescu a fost acuzată de genocid. Sursa foto: antena3.ro
Elena Ceaușescu a fost acuzată de genocid. Sursa foto: antena3.ro

Elizabeth I a Angliei, printre cele mai diabolice femei din istorie

Printre personalitățile care au fost incluse în acest top se numără și Elizabeth I a Angliei, fosta regină a Angliei și Irlandei. În timpul domniei sale, Biserica Anglicană a devenit cea oficială, astfel că mii de catolici din Anglia și Irlanda au fost uciși.

Era elisabetană a fost marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial. În anul 1587, Maria Stuart, regina scoțienilor, a fost executată de Elisabeta I, pentru că a complotat împotriva ei, după ce a fost ținută timp de 19 ani în arest.

 

Tags: