News

Elena Ceauşescu nu era religioasă, însă purta întotdeauna în geantă asta. Soţia lui Nicolae Ceauşescu avea o cruciuliţă

14.09.2019 | 11:36
Elena Ceaușescu a fost executată la Târgoviște. Sursa foto - facebook

Elena Ceauşescu nu era religioasă, însă purta întotdeauna în geantă asta. Astfel, soția fostului președinte al Republicii Socialiste România, se pare că credea în Dumnezeu, culmea, deși lucrul acesta era interzis de doctrina comunistă, una care era împotriva practicilor religioase. Colonelul în rezervă, Adrian Eugen Cristea detaliază ce s-a întâmplat după momentul execuției celor doi ”tirani” și ce au găsit soldații în poșeta fostei prime doamne.

Elena Ceauşescu nu era religioasă, însă purta întotdeauna în geantă asta

„Pe la începutul anului 2005, la un post de televiziune, au fost redate câteva discuții dintre un personaj foarte controversat, care mai apare în presa cotidiană, dar și în opinia publică, și niște reporteri tineri, dornici să afle cât mai multe adevăruri. La un moment dat, o ziaristă îi pune o întrebare, din curiozitate și nu numai, dar cu importanță pentru privitori.

Întrebarea era simplă și se dorea un răspuns pe cât mai complet: dacă își amintește ce s-a găsit în poșeta Elenei Ceaușescu, la Târgoviște, înainte de a fi împușcată? Omul nostru, cu calmul lui specific și o grimasă producătoare de vreun infarct, (…) a dat un răspuns scurt, milităresc: „S-a găsit o iconiță, dar în timpul acela nu i-am dat atenție, întrucât eram prins cu alte treburi”, amintește colonelul în rezervă în cartea „A fi sau a avea”.

Elena Ceauşescu nu era religioasă, însă purta întotdeauna în geantă asta. Elena Ceaușescu
Elena Ceaușescu a fost împușcată alături de soțul ei, Nicolae Ceaușescu. Sursa foto – facebook

Soţia lui Nicolae Ceauşescu avea o cruciuliţă

Același colonel a mai spus că este posibil ca Elena Ceaușescu să fii preferat acceptarea unei duplicități în această privință, una pe care mulți oameni au practicat-o. „Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități.

Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut (…)”, a mai explicat Adrian Eugen Cristea.