Sport

Elena Gabriela Ruse a pregătit cadourile pentru Emma Răducanu: „Îi duc vișinată și țuică”

Meciul demonstrativ dintre Emma Răducanu și Elena Gabriela Ruse va avea loc duminică, iar românca îi duce prietenei ei cadouri speciale: cozonac, vișinată și țuică.
27.11.2021 | 17:47
Elena Gabriela Ruse a pregatit cadourile pentru Emma Raducanu Ii duc visinata si tuica
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Elena Gabriela Ruse, aflată în acest moment pe locul 85 WTA, va fi, duminică, adversara britanicei Emma Răducanu (19 WTA), în primul ei meci în țara natală după ce în septembrie a câștigat turneul de Mare Șlem de la US Open.

Gabriela Ruse abia așteaptă să facă spectacol cu Emma Răducanu

Meciul demonstrativ este parte a celei de-a 24-a ediții a Champions Tennis, o competiție va avea loc, anul acesta, la Londra, în impunătoarea sală Royal Albert Hall. Conform unei informații de ultim moment, la meciuri vor asista și membri ai Familiei Regale britanice.

ADVERTISEMENT

Gabriela Ruse a plecat la Londra și recunoaște că va avea emoții. „Abia aştept să ajung şi să facem spectacol.

Va fi un stres să joc cu familia regală lângă mine, va fi un moment foarte important pentru cariera mea, sunt mândră şi mă bucur pentru această şansă. I-am luat un cozonac Emmei şi i-am mai pregătit multe alte surprize, am şi ţuică şi visinată.

ADVERTISEMENT

Sărbătorim 1 decembrie şi, cu siguranţă, vom vorbi multe despre România”, a declarat sportiva română, conform telekomsport.ro.

Meciul dintre Gabriela Ruse și Emma Răducanu va avea loc duminică

Competiția are loc între 25 și 28 noiembrie, dar meciul așteptat de toți britanicii va avea loc pe 28 noiembrie. „Abia aștept să joc în fața publicului de acasă în acest week-end, la un eveniment la care mergeam când eram mică. De asemenea nu uitați ce legende ale tenisului au participat la Champions Tour”, a scris, recent, pe twitter, Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Greg Rusedski, Mansour Bahrami, Goran Ivanisevic, David Ferrer, Marcos Baghdatis, Radek Stepanek, Xavier Malisse, Mark Philippoussis, Tomas Berdych, Thomas Enqvist, Mihail Iujnîi sau Tommy Haas sunt câteva dintre numele care vor evolua în fața spectatorilor prezenți în tribunele din Royal Albert Hall.

Emma Răducanu a făcut primul antrenament la Transylvania Open cu Gabriela Ruse

Gabi Ruse și Emma Răducanu sunt prietene de mai mult timp, chiar dacă românca este mai mare cu cinci ani și nici nu au fost adversare, până acum, în vreun turneu ITF. Ele au petrecut mai mult timp împreună cu ocazia Transaylvania Open, care a avut loc la Cluj-Napoca între 25 și 31 octombrie.

ADVERTISEMENT

De altfel, după ce a ajuns în orașul ardelean, Emma Răducanu a făcut primul antrenament în compania Gabrielei Ruse. Cele două s-au simțit foarte bine pe teren, au avut și câteva schimburi mai tari de lovituri, iar la final s-au luat în brațe.

Ne-am împrietenit repede, pentru că Emma este o persoană drăguță. Îmi place atât de mult să petrec timpul cu era. Ea vorbește foarte bine românește, dar este sfioasă și de aceea nu o face prea des”, a declarat Ruse în octombrie pentru The Guardian.

Venită din calificări, Emma Răducanu s-a impus la US Open fără să piardă vreun set

Emma a devenit, pe 12 septembrie, prima jucătoare din istorie care se impune la US Open după ce vine din calificări. Ea a realizat această performanță fără să piardă vreun set în cele 10 meciuri jucate, în finală trecând de canadianca Leylah Fernandez cu 6-4, 6-3.

Pentru Răducanu a urmat Transylvania Open, unde a fost învinsă în sferturi de ucraineanca Marta Kostyuk, cu 6-2, 6-1. De asemenea, la Linz Open a pierdut în turul 2 în fața chinezoaicei Xinyu Wang, scor 1-6, 7-6, 5-7. A fost singurul ei meci jucat în Austria, deoarece a fost exceptată de la primul tur, în calitate de principală favorită.

ADVERTISEMENT