Life

Elena Gheorghe dezvăluie cea mai bună rețetă de foccacia fără gluten cu măsline și rozmarin

Elena Gheorghe (36 de ani) este foarte atentă la alimentele pe care le consumă, dovadă rețeta de foccacia pe care a împărtășit-o cu fanii din social media.
05.01.2022 | 13:39
Elena Gheorghe dezvaluie cea mai buna reteta de foccacia fara gluten cu masline si rozmarin
Elena Gheorghe, rețetă de foccacia fără gluter. Cum o pregătește cântăreața. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Renumită pentru produsele bio și pentru smoothie-urile pe care le consumă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, vedeta a decis să le arate internauților una dintre rețetele sale.

Blondina s-a hotărât să dezvăluie cea mai bună rețetă de foccacia, un preparat culinar de origine italiană, care de această dată nu conține deloc gluten.

ADVERTISEMENT

Măslinele și rozmarinul sunt ingredientele care nu lipsesc din preparatul Elenei Gheorghe, care mărturisește că este pentru prima oară când încearcă rețeta.

Elena Gheorghe, rețetă de foccacia fără gluter. Cum o pregătește cântăreața

Elena Gheorghe nu postează foarte des rețete culinare, dar pentru că foarte mulți oameni i-au cerut asta solista s-a conformat și le-a arătat ceea ce a pregătit în propria bucătărie.

ADVERTISEMENT

Fosta solistă a trupei Mandinga mărturisește că a ales, de o perioadă, să consume numai alimente de calitate și pune foarte mare accent pe produsele pe care le cumpără, în special bio.

Mai mult decât atât, vedeta a început să citească foarte mult despre alimentele și beneficiile pe care le au asupra organismului, de aici și sfaturile pe care le oferă.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru foccacia fără gluten:

  • făină fără gluten
  • drojdie fără gluten
  • o linguriță de sare
  • o linguriță rasă de zahăr
  • ulei de floarea soarelui
  • apă călduță
  • măsline
  • rozmarin.
Foccacia făcută de Elena Gheorghe
Foccacia făcută de Elena Gheorghe. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik

Mod de preparare foccacia fără gluten, după rețeta Elenei Gheorghe

  1. Într-un bol încăpător se pun făina și grojdia fără gluten și se amestecă bine
  2. Se adaugă o linguriță de sare și alta de zahăr și se omogenizează bine
  3. Se pune și uleiul de floarea soarelui
  4. Se adaugă un pahar cu apă și se amestecă bine până când se omogenizează
  5. Compoziția obținută se lasă la crescut timp de 25 de minute
  6. Vasul trebuie să fie acoperit cu un prosop curat
  7. Aluatul crescut se întinde pe o tavă cu hârtie de copt
  8. Se adaugă deasupra măslinele și rozmarinul
  9. Tava se pune la cuptor până când se rumenește foccacia deasupra
  10. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT