News

Elena Lasconi, mărturie cutremurătoare. „Bunica ne dădea pâinea de la porci, nu aveam ce să mâncăm”

Elena Lasconi, noul șef al USR, are o poveste de viață impresionantă. Cum a ajuns de la cariera din televiziune la politică
26.06.2024 | 19:59
Elena Lasconi marturie cutremuratoare Bunica ne dadea painea de la porci nu aveam ce sa mancam
Elena Lasconi, mărturie cutremurătoare. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cine este Elena Lasconi, noul șef USR. Așa cum FANATIK vă informa, astăzi, Uniunea Salvați România și-a ales președintele, după demisia lui Cătălin Drulă. Elena Lasconi a câștigat alegerile interne cu peste 68% din voturi.

Elena Lasconi, noul șef USR, mărturie cutremurătoare

Noul șef al partidului și primar al municipiului Câmpulung Muscel are o poveste de viață impresionantă. Elena Lasconi a devenit cunoscută publicului prin prisma carierei în jurnalism, domeniu în care a lucrat 25 de ani la Pro TV.

ADVERTISEMENT

În anul 2019 a intrat în politică, ca membru USR, iar în 2020 a devenit primar în Câmpulung, fiind realeasă în această funcție la alegerile locale de la începutul lui iunie 2024, cu aproape 70% dintre voturi. Elena Lasconi, în vârstă de 52 de ani, s-a născut la Hațeg.

Așa cum povestea într-un interviu pentru OkMagazine, copilăria sa a fost marcată de o serie de evenimente nefericite. A fost înconjurată de violență, iar de multe ori familia nu avea ce pune pe masă.

ADVERTISEMENT

„Am avut o copilărie în care am fost înconjurată de violenţă. Mi-aduc aminte că tata a făcut rost la un moment dat de o pungă cu pulpe de pui într-un sac de sare. Din păcate, nu am putut să mâncăm pulpele fiindcă erau foarte sărate. Până la 7 ani, am trăit într-o sărăcie mare. Bunica ne dădea pâine pe care o dădea la porci fiindcă nu aveam ce să mâncăm. Ne spunea că pâinea o să ne ajute să facem sânge grupa zero şi să fim sănătoşi.

Slavă cerului că în clasa întâi ne-am mutat la bloc, cu mama şi cu tata, care au muncit pe brânci să nu ne lipsească nimic, chiar dacă asta însemna uneori să facă imposibilul. Mama este cel mai abil „general’ pe care l-am cunoscut în viaţa mea, şi am cunoscut unii de-adevăratelea, şi cel mai bun administrator”, a transmis Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT

Ce studii are noul președinte al USR

La 18 ani s-a căsătorit, iar la 20 de ani a devenit mamă. După numai un an a divorțat de primul soț, refăcându-și viața în 2012 cu actualul partener de viață, Cătălin. În 1990 a absolvit Liceul Pedagogic “Sabin Drăgoi” din Deva, continuând cu un curs de analist programator PC.

În 1999 a urmat Școala de televiziune BBC. Doi ani mai târziu a finalizat studiile la ASE București, devenind economist. În 2007 a obținut o diplomă de evaluator de competențe profesionale (CNFPA). Între 2019-2020 a urmat cursuri de absorbție, legislație, reglementări Fonduri Europene în România și Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Ce a făcut-o pe Elena Lasconi să intre în politică

După 25 de ani de televiziune, Elena Lasconi a renunțat la această carieră, orientându-se spre administrația publică. În 2019 declara, pentru Adevărul, că a luat această decizie pentru că și-a dorit să candideze la Primăria Câmpulung.

Cunoștea acest oraș de 14 ani, după ce și-a cumpărat o locuință aici și era nemulțumită de conducerea de la vremea respectivă. Și-a dorit să „reconstruiască” municipiul Câmpulung, ceea ce a și reușit în cei patru ani la Primăria, așa cum arată investițiile din oraș. Acum, Elena Lasconi a devenit președintele USR și își dorește să candideze și la prezidențiale, așa cum a declarat miercuri.

 

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut...
Ianis Hagi, nunta anului: cât îl costă pe tricolor marele eveniment. A vândut drepturile de televizare
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul 
Reacţia lui Wiz Khalifa după ce a fost săltat de jandarmi la festivalul "Beach, Please!"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Schimbări radicale la CFR. Românii scapă de coșmar
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul...
Cum s-a îmbrăcat soacra lui Ianis Hagi la nuntă. Invitații au întors capul după ea / GALERIE FOTO
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de...
Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația