News

Elena Lasconi, noul președinte al USR. A câștigat cu peste 68% din voturi

Elena Lasconi a fost aleasă în funcția de președinte al USR. A înregistrat o victorie zdrobitoare în fața contracandidaților.
26.06.2024 | 13:48
Elena Lasconi noul presedinte al USR A castigat cu peste 68 din voturi
Elena Lasconi, noul președinte al USR. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a fost aleasă în funcția de președinte al USR. Decizia a fost anunțată, miercuri, după încheierea votului intern dat de peste 11.000 de membri ai formațiunii politice.

Elena Lasconi este noul președinte al USR

Alegerile din cadrul partidului USR s-au desfășurat în perioada 24-25 iunie, existând posibilitatea organizării și unui tur 2. Însă, Elena Lasconi a câștigat competiția din primul tur cu peste 68 la sută din voturi.

ADVERTISEMENT

Contracandidații săi au fost Radu Hossu (membru USR Brașov), deputatul Cristian Seidler și Filip Vasile-Gabriel (USR Constanța). Elena Lasconi face parte din USR din 2019 și este primar al municipiului Câmpulung, fiind realeasă în funcție la alegerile locale de la începutul lunii.

Amintim că alegerile interne din USR au fost organizate după ce fostul președinte al partidului, Cătălin Drulă, și-a anunțat demisia în urma rezultatelor catastrofale obținute de USR la alegerile locale și europarlamentare.

ADVERTISEMENT

„De astăzi începe reconstrucția USR”

Noul președinte al USR a făcut o declarație de presă, confirmând că este dispusă să candideze și la alegerile prezidențiale. Totodată, Lasconi a precizat că ia în calcul ca USR să poarte discuții, în acest sens, cu PNL.

Elena Lasconi a spus că va începe să lucreze ls reconstrucția USR. „Le mulțumesc colegilor mei, de astăzi începe reconstrucția USR și de azi vom lucra mai uniți decât niciodată.

ADVERTISEMENT

Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi si m-aș bucura ca în această seară să-l fluturăm cu toții în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a declarat noul președinte al USR.

Elena Lasconi este orginară din Hațeg, Hunedoara. Înainte de a intra în viața politică, aceasta a activat în jurnalism, având o carieră de 25 de ani la Pro TV. În 2020 a câștigat alegerile pentru funcția de primar în Câmpulung, iar în acest an a fost realeasă.

ADVERTISEMENT

În primul mandat a obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR, bani utilizați pentru investiții în Câmpulung. Printre cele mai importante proiecte se numără finalizarea unei noi secții de oncologie în Spitalul Municipal.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși