Alegeri 2024

Elena Lasconi: „Statul nu are de ce se intervină în dormitorul nimănui”. Care este linia roșie pentru președintele USR

Elena Lasconi, despre minorități și parteneriatul civil. „USR este un partid pro-libertate, statul nu are de ce se intervină în dormitorul nimănui”
27.06.2024 | 09:06
Elena Lasconi Statul nu are de ce se intervina in dormitorul nimanui Care este linia rosie pentru presedintele USR
Lasconi spune că USR „nu este cu LGBT” ci cu „libertatea” / Foto: Facebook, Elena Lasconi
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi, președintele USR, a afirmat, miercuri, că „nu e treaba statului să se amestece în dormitorul oamenilor”, în contextul discuțiilor despre progresism și cum sunt tratate minoritățile în România. USR, a spus Lasconi, „nu este cu LGBT, este cu libertatea”.

„Am o singură sensibilitate, cu căsătoria”

Elena Lasconi, noua președintă a USR, a clarificat ce înseamnă progresismul în USR, precizând că respectă libertățile altora, cu care colaborează și va colabora și, cu toate că este creștină și ortodoxă, nu va impune niciodată altcuiva „crezul ei”. Lasconi a subliniat că statul nu trebuie să se amestece în viața oamenilor și să le dicteze ce să facă sau ce să nu facă, subliniind însă că susține parteneriatul civil și căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

ADVERTISEMENT

„Am o singură sensibilitate, cu căsătoria. Căsătoria o văd dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat şi susţin parteneriatul civil cu toată fiinţa mea. Fără nicio discuţie. USR este un partid de dreapta, un partid pro-libertate şi eu cred că statul nu are de ce se intervină în dormitorul nimănui şi în viaţa nimănui. Statul ar trebui să se ocupe să facă în aşa fel încât oamenii să trăiască mai bine aici şi să nu îşi dorească să plece din ţara asta asta. Asta e cel mai important”, a declarat ea.

PSD, „singurul partid care s-a declarat progresist din România”

Elena Lasconi, care în trecut a avut un conflict în cadrul USR, fiind retrasă de pe lista pentru europarlamentare după ce a votat „da” în cadrul unui referendum privind familia tradițională, a mai spus că USR „nu e cu LGBT”, ci cu „libertatea”, întrebată acum dacă partidul este sau nu progresist.

ADVERTISEMENT

„Chiar vă rog, dacă va veni cineva de la PSD în studioul dvs… Cum de nu ați pus această întrebare singurului partid care s-a declarat progresist din România? PSD! Dacă intrați pe statut, articolul 8, alineatul 1, ei spun că sunt progresiști. Deci această întrebare ar trebui să le-o adresați lor, nu mie. A, că s-a făcut o campanie încă din 2019 că noi suntem cu LGBTQ, cu nu știu ce… Nu! Noi suntem cu libertatea!”, declarat Elena Lasconi la B1TV.

„Mie nu-mi trebuie ecuație matematică pentru Dumnezeu”

„Și considerăm că statul nu are ce să caute în viața oamenilor și să dicteze statul ce ar trebui să facă oamenii. Oamenii sunt liberi să facă ce doresc ei. Și eu respect asta, cum îmi doresc foarte tare ca și ceilalți să respecte faptul că sunt creștin ortodoxă. Dar eu nu fac politică să bag pe gât cuiva crezul meu. Mie nu-mi trebuie ecuație matematică pentru Dumnezeu, că eu l-am simțit, am avut o viață grea și simt că există. Dar asta nu înseamnă că n-o să pot să stau la masă și să lucrez pentru binele României cu un ateu sau un om de o altă religie”, a declarat Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT

Toate minoritățile trebuie respectate

În opinia președintelui USR, toate minoritățile din România trebuie respectate iar felul cum sunt tratate acestea definește „calitatea unei democrații”. „Mă interesează să avem o țară guvernată de dreapta cu respect pentru fiecare minoritate, nu doar pentru una sau două, că eu cred că calitatea unei democrații ține de felul în care îți tratezi minoritățile. Și când spun asta mă refer la absolut toate”, a spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi a câștigat, miercuri, președinția USR, fiind aleasă cu un scor mare, 68,14% (7.701 voturi), în fața contracandidaților Cristian Seidler (16,14%), Radu Hossu (12,54%) și Gabriel Filip (2,74%). „De astăzi, începe reconstrucția USR. Asta înseamnă că vom lucra mai uniți și cu mai multă determinare ca niciodată. Anul acesta, e în joc pierderea democrației din România”, a declarat Lasconi, după afișarea rezultatelor votului intern din USR.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși