Alegeri 2024

Elena Lasconi, sunată de Nicolae Ciucă după alegerile din USR. „Doreşte să vorbim, dar eu decizii nu o să iau de una singură”

Elena Lasconi, deschisă la dialog cu liberalii, după ce a câștigat președinția USR. „100% voi vorbi cu domnul Ciucă și cine mai dorește domnia sa din conducerea PNL”
27.06.2024 | 08:06
Elena Lasconi sunata de Nicolae Ciuca dupa alegerile din USR Doreste sa vorbim dar eu decizii nu o sa iau de una singura
După victoria în alegerile din USR, Lasconi spune că este deschisă la dialog cu liberalii / Foto: Facebook, Elena Lasconi
ADVERTISEMENT

Elena Lasconi, președintele USR și candidată la alegerile prezidențiale, a declarat că este „deschisă” să aibă discuții cu PNL pentru că ea este „un om al dialogului”. Lasconi, care a fost felicitată de Nicolae Ciucă în urma votului intern din USR, consideră că în viitor „vor exista probabil două partide serioase, unul de stânga și unul de dreapta”.

„O să vorbim, sunt om al dialogului”

Elena Lasconi, proaspăt aleasă președinte al USR, a declarat că președintele PNL, Nicolae Ciucă, a sunat-o ca să o felicite pentru victorie. „Da, m-a sunat domnul general Ciucă şi m-a felicitat şi i-am mulţumit foarte mult. Doreşte să vorbim, o să vorbim, sunt om al dialogului, dar eu decizii nu o să iau de una singură, pentru că aia înseamnă să fii dictator şi nu lider. O să iau doar după ce mă voi consulta cu colegii din Comitetul naţional şi Comitetul politic, din care fac parte aleşii USR-ului şi bineînţeles că şi cu colegii mei din filiale. Pentru că noi tocmai am ieşit dintr-o campanie electorală şi dintr-o perioadă grea pentru mulţi colegi din filiale”, a declarat Elena Lasconi la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Două partide „serioase”, de stânga și de dreapta

Elena Lasconi a comentat gestul liderului liberal, întrebată dacă acesta este un demers al PNL pentru o bună relație cu USR. „Eu cred că se va întâmpla ca în România să existe probabil două partide serioase, unul de stânga și unul de dreapta. Da, se gândește să vorbească (PNL-ul), da, eu sunt deschisă să vorbesc, dar eu am observat mesajul pe care l-au dat liderii PNL-ului că au candidat și merg cu domnul Ciucă (la prezidențiale). Nu știu dacă se va întâmpla asta, nu cred că e posibil, dar ce vă pot spune 100% e că voi vorbi cu domnul Ciucă și cine mai dorește domnia sa din conducerea PNL”, a declarat Lasconi la B1TV.

„Lasconi în turul 2, e posibil orice”

Lasconi, care a mai spus că a fost felicitată și de președintele PSD, Marcel Ciolacu, și de președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit și despre scenariul în care, într-un posobil tur doi al alegerilor  prezidențiale (cu Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu sau Mircea Geoană), președintele liberalilor va fi susținut de USR.

ADVERTISEMENT

„Poate exista un asemenea scenariu în care să fim jucători, dar eu vă spun care va fi scenariul pe care-l văd. S-ar putea să fie invers: Domnul Ciucă și PNL să spună c-o susțin pe Lasconi în turul doi. E posibil orice. Eu nu sunt arogantă, nu-mi fac idei extraordinar, dar eu știu ce simt, ce cred și ce pot să fac”, a spus președintele USR.

Alianța PSD-PNL, „o găselniță care nu mai merge”

În opinia Elenei Lasconi, liberalii au făcut o greșeală „foarte mare” pentru că s-au aliat cu social-democrații, o „găselniță”, cele două partide având doctrine diferite. „Nu e bine să o dăm așa în extreme. Știu că acolo sunt oameni buni, în PNL, pe care îi respect. Nu știu ce s-a întâmplat cu ei și de ce nu au avut un cuvânt mai greu de spus când au făcut a doua oară această mare greșeală, foarte mare, alianța cu PSD. Doctrinar sunt diferiți și nu poți să speli creierul românilor să le spui că trebuie să faci asta pentru siguranță. A fost o găselniță și acum nu mai merge. (…) Nu sunt eu în PNL, nu le fac eu ordine în PNL, Poate sunt încântați că au aproape 30% că au mers în această alianță, dar cred că au făcut foarte mult rău României, au dat un semnal rău și electoratul de dreapta și-a cam pierdut încrederea”, a spus Elena Lasconi.

ADVERTISEMENT