Sporturi

Elena Pagu, tinereţe fără bătrâneţe în sport. La 94 de ani se pregăteşte pentru Mondialul de atletism din 2021!

18.05.2020 | 13:52
Elena Pagu tinerete fara batranete in sport La 94 de ani se pregateste pentru Mondialul de atletism din 2021
Elena Pagu, tinereţe fără bătrâneţe în sport. La 94 de ani se pregăteşte pentru Mondialul de atletism din 2021!. Foto: Libertatea.ro
ADVERTISEMENT

Elena Pagu vrea să demonstreze că şi în sport se poate aplica la fel de bine zicala tinereţe fără bătrâneţe. La 94 de ani este dezamăgită că pandemia de coronavirus i-a întrerupt activitatea în acest an şi se pregăteşte de pe acum pentru Mondialul de atletism din 2021.

Este multiplă campioană europeană şi mondială

Evident, nu vorbim de CM de atletism, care trebuia să aibă loc în acest an şi au fost amânate pentru 2022, ci de Mondialul de atletism destinat seniorilor, ce se va ţine în Portugalia, anul viitor.

ADVERTISEMENT

Este multiplă campioană europeană și mondială în proba de marș pentru seniori,  şi deşi a ajuns la această etate atât de înaintată nu are de gând să renunțe la sportul care i-a adus atâtea satisfacții şi trofee în ultimii 37 de ani.

S-a apucat de sport la vârsta de 57 de ani!

Va împlini 94 de ani peste două luni şi  este multiplă campioană europeană și mondială în proba de marș pentru seniori și la viteză la 60 și 100 m. S-a apucat de sport foarte târziu, la vârsta de 57 de ani!

ADVERTISEMENT

”Eu nu am mizat pe trofee și pe medalii, dar dacă sunt acolo și îmi reprezint țara, atunci vreau să fiu prima! La aproape 94 de ani mă simt ca întotdeauna, gata de un antrenament”.

Cum s-a pregătit pe durata Stării de Urgenţă

Nu vrea să renunţe la nici un concurs care s-ar putea ţine şi deşi mai este un an până atunci iar la 94 de ani fiecare zi din viaţă devine o victorie, nici nu concepe să nu fie la Mondialul din Portugalia. “La toate concursurile vreau să merg, inclusiv la Campionatul Mondial din Portugalia de anul viitor!”

ADVERTISEMENT

Sportiva nonagenară a povestit pentru Digi Sport cum a continuat să se pregătească şi pe durata Stării de Urgenţă: ”Mi-am făcut o declarație scrisă și am continuat să fac marș o zi da și una nu.

Bea câte o jumătate de pahar de vin în fiecare seară

Au fost și zile în care am făcut în fiecare zi. Oamenii, vecinii din porțiunea asta a orașului mă știu, mă aplaudă, mă opresc, mă întreabă tot felul de lucruri”.

ADVERTISEMENT

Elena Pagu nu a mai luat un medicament de 20 de ani, însă mărturiseşte că în fiecare seară bea jumătate de pahar de vin. „Eu nu iau medicamente , s-a mai întâmplat câte o scrânteală, să îmi rup o tibie sau să fac o hernie de disc. Nu iau ea medicamente! Mai beau câte o jumătate de pahar de vin. O tărie. Pot să beau vin, un pic, jumătate de pahar, după masa de seară”

 

ADVERTISEMENT