Sport

Elena Rybakina, mesaj categoric înaintea semifinalei cu Simona Halep: ”Au fost meciuri dure pe alte suprafeţe”

Elena Rybakina a ajuns pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam și se așteaptă la un meci dificil în fața Simonei Halep pe iarba de la Wimbledon.
06.07.2022 | 18:16
Elena Rybakina mesaj categoric inaintea semifinalei cu Simona Halep Au fost meciuri dure pe alte suprafete
Elena Rybakina a ajuns pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam și se așteaptă la un meci dificil în fața Simonei Halep pe iarba de la Wimbledon. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Campioana noastră a învins-o categoric pe Amanda Anisimova și a ajuns astfel în careul de ași fără a pierde vreun set la această ediție a competiției de la Londra.

Semifinala cu Simona Halep o inspiră pe Elena Rybakina

În semifinalele de la Wimbledon 2022, Simona Halep o va întâlni pe Elena Rybakina, iar sportiva din Kazahstan știe că va avea parte de o partidă extrem de dificilă, așa cum au fost toate împotriva româncei.

ADVERTISEMENT

”Este o mare provocare pentru mine, au fost meciuri dure pe alte suprafeţe. O să încerc să fac tot ce pot contra Simonei”, a declarat Rybakina, la interviul oferit pe teren după calificarea în careul de ași.

La conferința de presă ce a urmat partidei din sferturi, Rybakina a continuat să vorbească despre duelul cu Simona Halep care o așteaptă în semifinale: ”Cred că șansa mea este serviciul și jocul agresiv. Ea este o mare campioană, se mișcă foarte bine.

ADVERTISEMENT

Voi încerca să-mi fac jocul, să mă concentrez pe lucruri pe care le pot controla: serviciul, emoțiile. Nu contează ce se întâmplă pe teren, trebuie să rămân calmă și să joc fiecare punct. Trebuie să fiu puțin mai încrezătoare în unele momente.

Am avut meciuri dure împotriva ei. La Dubai am pierdut în tiebreak, am fost aproape. La US Open am fost puțin accidentată, dar mi-am dorit să joc până la sfârșit. Indiferent de scor va trebui să m ă concentrez pe jocul meu, pe planul meu”.

ADVERTISEMENT

Rybakina, emoționată după calificarea în semifinale

Referitor la partida câștigată în trei seturi în fața australiencei Ajla Tomljanovic, în sferturi, Rybakina a spus: ”Vreau să le mulţumesc celor care au fost în arenă. A fost o atmosferă extraordinară, mi-a plăcut să fiu aici. Sunt foarte fericită, este nemaipomenit că am ajuns până în semifinale.

A fost un meci greu. Ştiu că mulţi juniori au venit să mă susţină. Este nemaipomenit. Am început cam lent, nu jucam bine. Eram emoţionată. Am încercat să mă concentrez pe serviciul meu”.

ADVERTISEMENT

Halep, avantaj la meciurile directe

Meciul dintre Halep și Rybakina se va disputa, joi, 7 iulie, organizatorii urmând să stabilească ora de start. Ceea ce este sigur e că întâlnirea dintre cele două sportive va avea loc pe Terenul Central.

Simona Halep și Elena Rybakina s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA și românca are 2-1 la directe. În 2019, jucătoarea din Kazahstanh a beneficiat de abandonul Simonei în optimile de finală.

Răspunsul campioanei noastre a venit în următorii doi ani. În 2020, Halep s-a impus în finala de la Dubai, iar anul trecut a învins-o în turul 3 la US Open. Ambele victorii au venit după meciuri lungi încheiate în decisiv.

Pentru calificarea în careul de ași la cel de-al treilea Grand Slam al anului, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 624.642 de dolari. Este cel mai mare premiu pe care jucătoarea noastră îl câștigă în acest an.

ADVERTISEMENT