Sport

Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2, 6-2 în finala feminină de la Wimbledon 2022. Prima jucătoare din Kazahstan câștigătoare de Grand Slam

Elena Rybakina din Kazahstan este campioana de la Wimbledon 2022. După ce a trecut de Simona Halep în semifinale, ea a învins-o în ultimul act pe Ons Jabeur din Tunisia.
09.07.2022 | 07:50
Elena Rybakina  Ons Jabeur 36 62 62 in finala feminina de la Wimbledon 2022 Prima jucatoare din Kazahstan castigatoare de Grand Slam
Elena Rybakina şi trofeul de la Wimbledon
ADVERTISEMENT
09-07-2022
12:58

Rybakina - Jabeur 3-6, 6-2, 6-2

3-6, 6-1, 6-2: Elena Rybakina câștigă primul titlu de Grand Slam din carieră după o finală senzațională cu On Jabeur.

3-6, 6-1, 4-2: Jucătoarea din Kazahstan salvează trei mingi de break la rând și păstrează avantajul break-ului.

3-6, 6-1, 2-1: Rybakina este la conducerea jocului. Ea face break și în startul setului 3 și e favorită la victorie.

3-6, 6-2: Rybakina este pe val și trimite finala în set decisiv.

3-6, 5-1: Jucătoarea din Kazahstan domină autoritar meciul în aceste momente și e aproape să trimită finala în decisiv.

3-6, 2-1: Rybakina începe mai bine setul secund și e în față cu break.

3-6: Jabeur joacă la nivel maxim și câștigă fără probleme primul act.

2-4: Tunisianca rămâne în control și păstrează avantajul break-ului.

1-2: Jabeur începe tare finala și reușește să facă break-ul din start.

A început finala feminină de la Wimbledon 2022.

Meciul Elena Rybakina – Ons Jabeur are loc sâmbătă, 9 iulie, cu începere de la ora 16:00, în finala feminină a ediției 2022 a turneului de Grand Slam pe iarbă de la Wimbledon. Este o finală la care nu se aștepta nimeni, dar între două jucătoare care au avut evoluții excelente și constante, cu fluctuații foarte mici, care nu au avut nici un efect negativ.

Unde se joacă meciul Elena Rybakina – Ons Jabeur, finala feminină a ediției 2022 a turneului de la Wimbledon

Întâlnirea Elena Rybakina – Ons Jabeur se dispută sâmbătă, 9 iulie, de la ora 16:00, pe terenul Central din cadrul complexului de la All England Club, în finala feminină a ediției 2022 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Toate biletele au fost epuizate de mult, astfel încât, așa cum a intrat în tradiția Wimbledonului, se va va disputa cu casa închisă.

ADVERTISEMENT

În continuarea finalei feminine se va juca apoi tot pe terenul Central finala probei de dublu masculin, de la ora 17:30, între croații Mektic și Pavic și cuplul surpriză format din australienii Ebden și Purcell. Ebden este la a doua finală, după cea pierdută alături de Stosur la dublu mixt în fața lui Skupski și Krawietz.

Cine transmite la TV partida Elena Rybakina – Ons Jabeur

Partida Elena Rybakina – Ons Jabeur se joacă sâmbătă, 9 iulie, de la ora 15:00, în finala feminină a turneului de Grand Slam de la Wimbledon 2022 și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe canalul Eurosport. O mai puteți urmări și dacă veți alege varianta de a intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Wimbledon va fi o zi frumoasă, fără pericol de ploaie, cu temperatură maximă undeva în jur de 24 de grade, de-a dreptul optim pentru disputarea unui meci de tenis. Ca de obicei, în lojă se vor afla și reprezentanții Casei Regale, nelipsiți an de an de la finala feminină și cea masculină.

Elena Rybakina a tăiat visul Simonei Halep la al doilea titlu la Wimbledon

Pe teren vor fi două jucătoare care nu au mai disputat niciodată o finală de turneu de Grand Slam. Și, mai mult de atât, sunt primele jucătoare din istoria tenisului din Kazahstan, respectiv Tunisia, care pot câștiga un turneul de Grand Slam. Ambele însă merită la fel de mult victoria ca urmare a faptului că, după eliminarea liderului mondial Iga Swiatek, au demonstrat că sunt cele mai bune.

ADVERTISEMENT

Elena Rîbakina este cea care a tăiat printr-o evoluție perfectă visul Simonei Halep să cucerească un al doilea titlu pe iarba de la Wimbledon. Rybakina a jucat fără greșeală, a făcut clar diferența la serviciu, unde primul ei serviciu a avut un procentaj zdrobitor peste cel al Simonei și a obținut o calificare pe deplin meritată în finală.

Cote la pariuri la jocul Elena Rybakina – Ons Jabeur

Pentru casele de pariuri, favorita finalei este Ons Jabeur, locul 3 mondial, cu cotă de 1,60-1,65 față de 2,30-2,35 primit de Elena Rybakinaa, care până la Wimbledon a fost numărul 23 WTA.

ADVERTISEMENT

La meciuri directe, scorul este de 2-1 în favoarea tunisiencei, învingătoare la Dubai în 2021 și la Chicago, în același an, dar prin abandonul Elenei în setul doi. Sportiva din Kazahstan a obținut prima victorie în 2019, pe hardul de la Wuhan, acolo unde a bătut-o prima dată și pe Halep.

Traseul Elenei Rybakina până în finală

  • turul 1: 2-0 Vandeweghe
  • turul 2: 2-0 Andreescu
  • turul 3: 2-0 Zheng
  • optimi: 2-0 Martic
  • sferturi: 2-1 Tomljanovic
  • semifinale: 2-0 HALEP

Traseul lui Ons Jabeur până în finală

  • turul 1: 2-0 Bjorklund
  • turul 2: 2-0 Kawa
  • turul 3: 2-0 Parry
  • optimi: 2-0 Mertens
  • sferturi: 2-1 Bouzkova
  • semifinale: 2-1 Maria
ADVERTISEMENT