Sport

Elena Rybakyna nu a avut publicul de partea ei în finala cu Ons Jabeur! Cum le-a răspuns noua campioană de la Wimbledon

Elena Rybakina reprezintă Kazahstanul, dar originile ruse i-au făcut pe fanii din tribune să o susțină pe Ons Jabeur în finala de la Wimbledon. Noua campioană el-a răspuns la festivitatea de premiere.
09.07.2022 | 19:22
Elena Rybakyna nu a avut publicul de partea ei in finala cu Ons Jabeur Cum lea raspuns noua campioana de la Wimbledon
Publicul a fost ostil cu Elena Rybakina din cauza originilor ei susești. Noua campioană de la Wimbledon a găsit cuvintele potrivite după triumful de la All England Club. Sursa foto: chardandilminsternews.co.uk
ADVERTISEMENT

Reprezentanta Kazahstanului, Elena Rybakyna, este noua ”Regină” de la All England Club. Jucătoarea de 23 de ani a luptat nu doar cu Ons Jabeur, ci și cu publicul, în marea finală.

Elena Rybakina, discurs de campioană

Organizatorii turneului de la Wimbledon au interzis participarea sportivilor care reprezintă Rusia, dar nu și a celor născuți în Rusia dar care reprezintă alte federații.

ADVERTISEMENT

Este și cazul Elenei Rybakina, noua campioană de la All England Club. Născută la Moscova, aceasta a ales să reprezinte Kazahstanul și a fost acceptată de organizatori în întrecerea de Grand Slam de la Londra.

Originile ei au atras, însă, antipatia publicului. Fanii prezenți pe arena centrală a complexului de la All England Club, pentru finala cu Ons Jabeur, au susținut-o frenetic pe jucătoarea tunisiană.

ADVERTISEMENT

La final Elena Rybakina a avut puterea să mulțumească celor prezenți la meci, deși a simțit că nu este în grațiile acestora.

”Vreau să-i felicit pe toți din public, ați fost impresionanți! Vreau să o felicit și pe Ons Jabeur! Ai un tenis frumos și e o plăcere să joc împotriva ta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, le mulțumesc celor din Loja Regală. E o plăcere să joc în fața voastră, o atmosferă incredibilă”, a spus Rybakina, noua campioană de la Wimbledon.

Elena Rybakina, surprinsă de victoria de la Wimbledon

Sportiva de 23 de ani este la primul triumf major în carieră și a dezvăluit că nu se aștepta să treacă de prima săptămână de la Wimbledon. În semifinale a învins-o pe Simona Halep după ceva mai mult de o oră de joc.

ADVERTISEMENT

”Nu mă așteptam să fiu în a doua săptămână la Wimbledon, dar am câștigat. Nu am cuvinte să spun cât de fericită sunt! Nu aș fi aici însă fără echipa mea. Vreau să le mulțumesc celor din echipa mea, antrenorului, sponsorului, dar și celor care nu au putut veni aici.

Cei mai importanți sunt părinții mei, dar ei nu sunt aici. Sora mea e aici, e pentru a treia oară când călătorește cu mine și e incredibil”, a spus Elena Rybakina.

2.000.000 de lire sterline va încasa Elena Rybakina din partea organizatorilor, pentru triumful de la All England Club

ADVERTISEMENT