News

Elena Udrea: Acuzațiile care mi s-au adus pot fi adresate oricărui politician. Ce spune despre Traian Băsescu

07.10.2020 | 00:44
Elena Udrea Acuzatiile care mi sau adus pot fi adresate oricarui politician Ce spune despre Traian Basescu
ADVERTISEMENT

Elena Udrea nu mai este deranjată de eticheta de ”corupta României”. Ea consideră că mulți politicieni ar putea putea fi acuzați de lucrurile care i-au fost reproșate în perioadă când a fost în politică.

”S-a dorit să fiu prezentată ca un politician corupt. Frustrarea mi-a trecut. Mă deranjează din ce în ce mai puțin acum”, a precizat Elena Udrea la Kanal D.

ADVERTISEMENT

De la consiliera lui Traian Băsescu până la funcția de Ministru al Turismului, de la candidată la alegerile prezidențiale din 2014  până la fuga de justiție în Costa Rica, viața politică a Elenei Udrea a fost un adevărat carusel.

Elena Udrea: În închisoare îmi era frică de insecte

”Toate acuzațiile care mi s-au adus mie pot fi aduse oricărui om politic. S-a dorit să fiu prezentată ca un politician corupt. Frustrarea mi-a trecut. Mă deranjează din ce în ce mai puțin acum”, a precizat Elena Udrea.

”Eticheta pusă pentru mine ar trebui să fie pentru performanță, nu pentru corupție,” a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

A fost prima femeie din politică ajunsă după gratii. Referitor la această perioadă, fostul om politic spune că arestul din Costa Rica a fost mult mai dificil decât cel din România.

”În țară marea problema a mea a fost legată de frica de insecte. Era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă.” – Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

A deținut funcțiile de consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și ministru al dezvoltării regionale și turismului.

A intrat în politică în 2004 și a fost membră a Partidului Național Liberal, Partidului Democrat Liberal și Partidului Mișcarea Populară. A fost implicată în mai multe dosare penale și a fugit în 2018 în Costa Rica.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea și problemele din justiție

FOTO: Hepta.ro

Elena Udrea a fost reținută și plasată în arest în dosarul „Microsoft”.

A mai fost acuzată în dosarul ”Gala Bute”, alături de alți șapte inculpați, de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosire de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Mai trebuie menționat dosarul ”Hidroelectrica” și urmărirea penală începută de DNA într-un dosar privind finanțarea nelegală a campaniei prezidențiale din 2009.

Cum și-a început cariera politică

FOTO: Hepta.ro

S-a născut la Buzău pe 26 decembrie 1973. După liceu a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice și Administrative (specializarea Drept) în cadrul universității private ”Dimitrie Cantemir” din București. A profesat ca avocat din 1997.

În 2004, Elena Udrea a devenit membru PNL și candidat pe lista Alianței ”Dreptate și Adevăr” pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București. A ajuns consilier general în echipa primarului general Traian Băsescu și a devenit președinte al Comisiei Juridice și de Disciplină a CGMB. L-a urmat apoi pe Băsescu la Cotroceni.

Principalele funcții deținute de Elena Udrea:

  • Ministru al Turismului – 2008/2009
  • Ministru interimar al Mediului – 2009
  • Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului – 2009/2012
  • Președinte PDL București – 2010/2012
  • Vicepreședinte PDL – 2011/2012

A fost candidată la președinția României în 2014. A obținut doar 5,20%

Ce spune despre Traian Băsescu

Traian Băsescu, adevărul despre revenirea Elenei Udrea în țară! Băsescu și Udrea
Sursa foto – facebook

Elena Udrea a fost suspectată de multe ori că a avut o relație cu fostul președinte al României.

  • ”Este cel mai important om din viața mea după părinții mei. Am avut o relație de muncă.(…)L-am cunoscut la un botez organizat de Cozmin Gușă. Traian Băsescu este un bărbat puternic. Este un lider și în viața privată și în viața politică.” – Elena Udrea

Denise Rifai a întrebat-o pe Elena Udrea dacă a fost iubita lui Traian Băsescu şi aceasta a răspuns fără ezitare.

  • ”Nu. Eu sunt o persoană foarte glumeață. Nimeni nu-și dă seama cât de mult umor am și uneori oameni se uită la mine și se gândesc ce-am vrut să spun. Eu am făcut o glumă pentru care am plătit scump. Atât de multă lume a interpretat răspunsul meu. Traian Băsescu este cel mai important om din viața mea după părinții mei pentru că tot ce am realizat eu în cariera mea politică pe care mi-am dorit-o, am realizat datorită președintelui Traian Băsescu. Sunt fericită că am avut ocazia să fiu discipolul lui Traian Băsescu, însă asta a fost tot” – Elena Udrea
ADVERTISEMENT