ELENA UDREA distrusă de colegii parlamentari: POATE FI ARESTATĂ!

UPDATE 23.10 / Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 243 voturi "pentru" şi 50 "împotrivă"....
09.02.2015 | 23:04
ELENA UDREA distrusa de colegii parlamentari POATE FI ARESTATA

UPDATE 23.10 / Camera Deputaţilor a aprobat, luni seară, cererea de urmărire penală în dosarul Microsoft în cazul Elenei Udrea, fiind înregistrate 243 voturi “pentru” şi 50 “împotrivă”.

UPDATE 23:03 / Declaraţiile Elenei Udrea după ce deputaţii au aprobat cererea de arestare: ”Parlamentul a avut o şansă, dar a ratat-o. Eu îmi asum destinul. Subiectul nu trebuie să fie ce se întîmplă cu mine, ci cum va arăta România condusă din umbră discreţionar şi ocult, odată ce adevărul a fost suprimat”, se arată pe pagina sa de facebook.

UPDATE 22.13 ELENA UDREA poate ajunge la închisoare. Deputaţii au aprobat prima cerere de arestare a Elenei Udrea, precum şi cererile de urmărire penală în dosarul Gala Bute.  Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor au fost în total ŞASE cereri – trei de arestare şi trei de urmărire penală, astfel că se dau şase voturi, pentru fiecare solicitare. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 22.00: Deputaţii au aprobat prima cerere de arestare a Elenei Udrea.

UPDATE 21.30: A început votul pentru cererea de arestarea Elenei Udrea.

UPDATE 21.20: A doua cerere de extindere a urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.

Cererea DNA de încuviinţare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul “Gala Bute” pe numele Elenei Udrea a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaţilor cu 278 voturi ”pentru” şi 50 ”împotrivă”. În sală au fost prezenţi 341 de deputaţi. Anunţul a fost făcut în plenul Camerei de deputatul Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.

Deputaţii s-au exprimat, prin vot secret cu bile, asupra solicitării nr.326/C/2015 a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”.

UPDATE: A început votul pentru cea de-a doua cerere de urmărire penală. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 20.45: Prima cerere de urmărire penală a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.

Citeste mai mult pe RTV.NET

……………………………………………………..

Camera Deputaţilor dă şase voturi distincte cu bile pentru solicitările Justiţiei în privinţa Elenei Udrea, dintre care trei pentru începerea urmăririi penale în două dosare şi încă trei pentru arestare preventivă, a stabilit Biroul Permanent al Camerei.

UPDATE 21.30: A început votul pentru cererea de arestarea Elenei Udrea.

UPDATE 21.20: A doua cerere de urmărire penală a Elenei Udrea a fost aprobată de către deputaţi.

UPDATE: A început votul pentru cea de-a doua cerere de urmărire penală. Votul este secret, cu bile.

UPDATE 20.45: Prima cerere de urmărire penală a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a fost aprobată de către deputaţi.

UPDATE 20.00: S-a început votul pentru prima cerere.

UPDATE Udrea a plecat de la Parlament, după discursul susţinut în plen, fără să aştepte votul.

UPDATE 20:10 / ELENA UDREA :“Suntem în faţa unei situaţii excepţionale în care aveţi de votat pentru trei cereri de urmărire penală. Daţi-mi voie să am un singur discurs în acest moment după care o să vă las să dezbateţi. Sunt astăzi în faţa dumneavoastră să vorbesc despre ceea ce se întâmplă astăzi în România. Vă asigur că lucrurile pe care vi le voi spune reprezintă adevărul şi este un discurs cinstit şi onest. Timp de 20 ani am luptat pentru statul de drept, justiţie independentă. Sunt dintre cei care au acuzat parlamentu pentrul că nu poate garanta progresul României. Am vorbit despre ineficienţa legislativului din care fac parte despre nevoia unei noi clase politice. Prin contrapondere am insistat pe nevoie întăririi justiţiei, DNA, a CSM-ului, ANI şi pe reformele pozitive care au avut loc la nivelul Serviciului de informaţii din România”, a declarat Elena Udrea, în plenul Parlamentului.

“Ceea ce se întâmplă astăzi nu are legătură cu Elena Udrea. Dacă ar fi fost unul dintre dumneavoastră tot aici s-ar fi ajuns iar eu vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că nu e normal. Avem obligaţia să spunem adevărul şi nu trebuie să ne lăsăm cuprinşi de frică pentru că tăcerea noastră ar înseamna moartea democraţiei, într-o ţară unde aproape oricine poate găsi vinovat. Un om care deţine secretele tuturor este stăpânul tuturor. Cei care au trăit înainte de 89 înţeleg foarte bine care este pericolul“, a adăugat Udrea.

Sursă: www.realitatea.net

………………………………

ELENA UDREA află în această seară dacă va ajunge la închisoare. Deputaţii vor vota, în plen, cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă în Dosarele Microsoft şi Gala Bute. Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor sunt în total ŞASE cereri – trei de arestare şi trei de urmărire penală, astfel că se vor da şase voturi, pentru fiecare solicitare. Votul va fi secret, cu bile.

Camera Deputaţilor va da şase voturi distincte cu bile pentru solicitările Justiţiei în privinţa Elenei Udrea, dintre care trei pentru începerea urmăririi penale în două dosare şi încă trei pentru arestare preventivă, a stabilit Biroul Permanent al Camerei.

Elena Udrea a ajuns la Parlament. Aceasta nu a dat declaraţii.

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să decidă prin vot dacă dă undă verde arestării Elenei Udrea.

Colegii de Cameră ai fostului ministru al Turismului vor vota şase cereri: două de incepere a urmăririi penale, trei de arestare preventiva, precum şi o cerere pentru extinderea urmăririi penale.

PSD şi PNL au anunţat că vor vota cererile DNA de arestare preventivă şi urmărire penală, în timp ce PMP se va opune arestării preventive.

“În cazul Udrea primul punct se referă la începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare în dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este reţinerea şi arestarea preventivă în dosarul Microsoft şi al şaselea schimbarea controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici, la finalul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, cererea se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Votul va fi secret, cu bile.

“Nu este prima dată când se termină târziu, a mai fost odată şedinţă până la ora 1,30. Aici fiecare vot va fi distinct, două voturi cu bile nu se pot desfăşura odată, pentru că nu are cum să primească cineva patru bile odată. Vor fi şase runde de vot”, a mai spus Mircovici.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, duminică, toate cererile DNA de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarele GALA BUTE şi MICROSOFT. Fosta şefă a PMP a venit, însoţită de avocaţi, pentru a se apăra în faţa colegilor săi jurişti, la final ea declarând că le-a cerut să încuviinţeze începerea urmării penale, dar măsura arestării preventive este, în opinia sa, una “excesivă”.
Sursă: www.romaniatv.net