News

Elena Udrea obține timp prețios. Decizia de extrădare a fost amânată la Sofia. Update

Elena Udrea, fostul ministru al turismului, a aflat marți că pronunțarea deciziei de extrădare în România a fost amânată de judecătorii Curții de Apel de la Sofia pentru data de 18 mai.
10.05.2022 | 14:48
Elena Udrea obtine timp pretios Decizia de extradare a fost amanata la Sofia Update
Elena Udrea, din nou în fața judecătorilor bulgaria. Instanța de la Sofia analizează contestația fostului ministru la decizia extrădării. Sursa foto: captură antena 3
ADVERTISEMENT
10-05-2022
11:48

Elena Udrea va afla decizia judecătorilor bulgari la 18 mai

Conform jurnaliștilor de la Antena 3, Elena Udrea va rămâne în Bulgaria încă 8 zile. Aici s-a ajuns pentru că avocata Elenei Udrea nu a putut ajunge în sala de judecată. Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au întrebat-o dacă prezența respectivei avocate este foarte importantă pentru ea.

Conform sursei citate, fosta candidată la alegerile prezidențiale a luat cuvântul și a răspuns pozitiv. Udrea a motivat că avocata este foarte importantă pentru ea, mai ales că are documente care o pot ajuta să evite extrădarea în România.

În cele din urmă, judecătorii au fost de acord și au amânat pronunțarea pentru 18 mai. La un moment dat, jurnaliștii prezenți Curtea de Apel de la Sofia au întrebat-o pe Elena Udrea cum se simte. ”Așa cum mă vedeți”, a fost răspunsul.

Mai trebuie spus că Elena Udrea a precizat că are speranțe mari în legătură cu recursul în casație.

O nouă zi extrem de importantă pentru fostul ministru al turismului, Elena Udrea. Marți, la Sofia, aceasta va apărea din nou în fața magistraților bulgari.

Elena Udrea, din nou în fața judecătorilor bulgari. Instanța de la Sofia analizează contestația fostului ministru la decizia extrădării

Telenovela aventurii Elenei Udrea pe tărâm bulgar se poate încheia în cursul acestei zile.

Condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, aceasta află marți, 10 mai, dacă va fi extrădată în România. Totul depinde de judecătorii Curții de Apel de la Sofia.

ADVERTISEMENT

În ce putea ar consta decizia judecătorilor bulgari. Pe de o parte, putem vorbi de decizia de a o extrăda pe Udrea în România. În aceste condiții, conform acordului cadrului european, Bulgaria are la dispoziție 10 zile pentru trimiterea Elenei Udrea în România.

În schimb, s-ar putea ca judecătorii să considere că Elena Udrea nu trebuie să fie extrădată în țara noastră. În acest caz, ea va fi liberă să plece oriunde.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea se va confrunta cu un nou dosar în cazul revenirii în țară

O decizie de extrădare ar fi catastrofală pentru Udrea. Și asta pentru că, între timp, magistrații din București vor să o audieze într-un alt dosar, în care este acuzată de spălare de bani și trafic de influență.

Vorbim de dosarul Hidroelectrica. În această speță, luni, un judecător de la Curtea de Apel București (CAB) a demonstrat că autoritățile din România nu cunosc nici în prezent cu exactitate locul unde se află în detenție Elena Udrea în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, CAB a anunțat că va emite un ordin european de anchetă, în vederea identificării locului din Bulgaria unde este deţinută Elena Udrea, pentru ca aceasta să fie audiată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari primită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Din informațiile care se cunosc, Udrea se află în arest preventiv la Blagoevgrad și acest mandat european le permite judecătorilor ca, în momentul în care știu unde se află Elena Udrea, să o poată audia, să facă o solicitare către autoritățile din țara respectivă și să efectueze audierea prin videoconferință.

ADVERTISEMENT

Toată această situație se poate schimba în funcție de decizia judecătorilor de la Sofia. Dacă va avea loc extrădarea Elenei Udrea în România, aceasta va fi încarcerată.

ADVERTISEMENT