UPDATE / Elena Udrea a ajuns în ARESTUL Poliţiei!

UPDATE 16:45 / Elena Udrea a fost ridicată de poliţişti şi dusă în arest. Aflată în maşina poliţiei, Udrea şi-a arătat, zâmbind, mâinile în cătuşe către camerele de luat vederi....
25.02.2015 | 16:47
UPDATE  Elena Udrea a ajuns in ARESTUL Politiei
ADVERTISEMENT

UPDATE 16:45 / Elena Udrea a fost ridicată de poliţişti şi dusă în arest. Aflată în maşina poliţiei, Udrea şi-a arătat, zâmbind, mâinile în cătuşe către camerele de luat vederi.

Poliţiştii au ajuns, în jurul orei 15.30, acasă la Elena Udrea, în zona Băneasa, scrie rtv.net.

ADVERTISEMENT

UPDATE 14:57 / Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât să admită cererea DNA de arestare a fostului ministru Elena Udrea, în Dosarul Galei Bute. Udrea se întoarce astfel în arestul Poliţiei Capitalei, la o săptămână după ce a fost eliberată şi plasată în arest la domiciului în Dosarul Microsoft.

UPDATE 10: 48 / Elena Udrea a ieşit de la Instanţa Supremă. Vizibil emoţionată, Udrea a declarat jurnaliştilor că a dat declaraţii referitoare la lucrurile pe care le-a făcut ca ministru.

ADVERTISEMENT

“A trebuit să vorbesc despre lucrurile pe care le-am făcut ca ministru şi de care eu sunt mândră. Îmi pare rău că astăzi lucrurile acestea sunt puse sub semnul întrebării din cauza unora care n-au reuşit să înţeleagă nici care a fost rolul lor într-un minister, nici care a fost… Nu sunt chiar cu ochii înlăcrimaţi, dar este trist să vezi ca lucrurile pe care le-ai făcut cu bună-credinţă sunt puse sub semnul întrebării de oameni care au fost acolo. A fost ultimul cuvânt. Sunt dezamăgită de faptul că o mulţime de oameni nu au curajul să-şi asume lucrurile pe care le-au făcut. Mă uit cum o mulţime de bărbaţi afirmă acum că nici nu respirau dacă nu-i lăsa să respire Elena Udrea”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă există posibilitatea ca la nivelul colaboratorilor săi să fi fost corupţie, aceasta a replicat: “În 2010, am spus public constructorilor să meargă la DNA dacă cineva le cere şpagă în minister. Să meargă la DNA dacă cineva invocă numele meu în faţa lor, dacă cineva invocă numele vreunei firme care ar avea legătură cu mine pentru că lucrurile acestea sigur nu sunt adevărate sau, dacă este vorba de a li se cere şpagă, sigur lucrul acela trebuie să fie reclamat DNA-ului. Aveam informaţii că se întâmpla lucrul acesta în general.”, scrie realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Aceasta a spus că va aştepta decizia magistraţilor acasă: “S-ar putea să dureze, cred ca mă întorc acasă.”

“Dacă, în calitate de om politic, am făcut multe greşeli şi multe din lucrurile pe care le fac politicienii nu-mi sunt străine, dar sunt una dintre cei care susţin că trebuie schimbate lucrurile şi trebuie schimbat cadrul legislativ, ca ministru am fost un ministru bun şi îmi asum tot ceea ce am făcut ca ministru. Ca politician, sunt ca aproape orice politician, cu bune şi rele. Dar, ca ministru, am fost un ministru bun. Îmi reproşez multe, dar ce mai contează? Fiecare răspunde pentru ceea ce face”, a mai declarat Elena Udrea.

ADVERTISEMENT


UPDATE 25.02.2015
/  Colegii ei din Parlament au votat din nou pentru arestarea Elenei Udrea, de data asta în „Dosarul Bute”. În urmă cu câteva minute, Udrea a ajuns la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aici, va da declaraţii în faţa judecătorilor, care vor decide dacă va rămâne arestată la domiciliu sau va ajunge din nou în celula Poliţiei.

UPDATE. „Nu vom cere arestul la domiciliu, deja există o asemenea măsură. Sunt şase capete de acuzare, dintre care trei noi”, a declarat avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, la intrarea în sediul ÎCCJ. El a mai spus că votul Parlamentului, care a avizat arestarea Elenei Udrea, a fost ilegal şi că acest aspect va fi invocat în faţa judecătorilor.

Elena Udrea trebuie să-i convingă, miercuri, pe judecători că poate fi cercetată penal fără a fi închisă în arestul Poliţiei. Ea a ajuns la Înalta Curte cu maşina personală, la ora 7.45, urmând un traseu bine stabilit.

”Voi da declaraţii (n.r. în faţa judecătorilor). Evident că n-o să vă spun dumneavoastră (n.r. jurnaliştilor) înainte de a spune instanţei ce am de spus. Când intri în politică te gândeşti că ajungi să trăieşti orice fel de zile. Contează mult că mă susţin foarte mulţi oameni în aceste zile şi contează mult că mă susţine şi fostul preşedinte”, a declarat Elena Udrea la intrarea în sediul ÎCCJ.

În acest dosar, Udrea este acuzată, printre altele, de luare de mită şi abuz în serviciu.

……………………………………………………

Elena Udrea s-a prezentat, marţi, la DNA, pentru a fi audiată în dosarul “Gala Bute”, după ce Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP. Curtea Supremă a decis să ia în discuţie dosarul Elenei Udrea miercuri dimineaţă, la ora 8:00, informează Realitatea TV. În acest timp, avocatul Elenei Udrea susţine că votul din Parlament nu ar fi legal.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie discută dosarul Elenei Udrea miercuri dimineaţă, la ora 8:00. Fostul ministru va afla atunci dacă primeşte un nou mandat de arestare.

Udrea a fost audiată, marţi, la DNA, în legătură cu noile acuzaţii de luare de mită, în dosarul “Gala Bute”. Asta după ce Parlamentul a dat aviz pentru urmărirea penală şi arestarea sa.

Fostul ministru al Dezvoltării a afirmat, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au adus la cunoştinţă noile învinuiri în dosarul “Gala Bute”, adăugând că se aşteaptă la formularea unei propuneri de arestare preventivă.

Udrea a susţinut, totodată, că acuzaţiile pe care i le aduc procurorii anticorupţie se bazează doar pe denunţuri, formulate de ceilalţi inculpaţi din dosarele în care este cercetată.

“Eu constat următorul lucru: toţi cei care sunt prinşi că au luat şpagă sau că au făcut ceva ilegal este suficient să declare că au dat-o mai departe cuiva şi sunt lăsaţi liberi, bine-mersi. (…) Nu ştiu, trebuie să spun şi eu că am dat ceva cuiva ca să nu mai fiu hărţuită? Categoric nu, dar văd că este ceea ce se întâmplă astăzi, tehnica asta, denunţul, adică recunosc şi apoi denunţ şi spun mai departe că am luat, dar am dat nu ştiu cui, îi face scăpaţi pe cei care practică asta (…). În dosarul “Gala Bute”, singurul care a rămas în arest este Rudel Obreja, care nu a fost de acord să declare ce i s-a cerut”, a declarat Elena Udrea.

Ea a adăugat că nu intenţionează să formuleze denunţuri împotriva altor persoane, cu excepţia directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

“Despre dânsul o să tot fac denunţuri până le ia cineva în serios. Nu am niciun motiv să fac denunţ împotriva nimănui, în afară de cel pe care l-am făcut”, a spus Elena Udrea.

Unul dintre apărătorii săi, avocatul Marius Striblea, a confirmat că procurorii DNA au început urmărirea penală pentru noi fapte în dosarul “Gala Bute” şi că vor formula, cel mai probabil, o propunere de arestare preventivă.

Citeşte mai mult pe REALITATEA.NET

ADVERTISEMENT