News

Elena Udrea, amănunte din închisoare, în PRIMUL INTERVIU din arest la domiciliu

Elena Udrea a vorbit, duminică seară, la B1 TV, despre condiţiile pe care le-a avut în arest preventiv....
11.05.2015 | 00:01
Elena Udrea amanunte din inchisoare in PRIMUL INTERVIU din arest la domiciliu

Elena Udrea a vorbit, duminică seară, la B1 TV, despre condiţiile pe care le-a avut în arest preventiv.

“Este o realitate faptul că arestul, fie el preventiv, fie în penitenciar, te schimbă foarte mult psihologic şi din cauza lipsei condiţiilor minime, mai ales pentru femei”, a declarat Elena Udrea, în cadrul emisiunii “Ultimul Cuvânt”, la B1 TV.

Politiciana a adăugat că “Erau foarte multe femei care suportau aceleaşi condiţii inumane pe care le-am suporat şi eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puţin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mişcare, te afectează psihic. Foarte mulţi pleacă bolnavi de acolo”.

Ironii ale celorlalte deţinute

Întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu de câte ori a fost chemată de procurori pentru discuţii, aceasta a răspuns: “Cred că am fost de două ori pe acest dosar. Eu am fost un dosar fericit. Am fost cu femei în cameră, arestate cu grupul şi pe care nu le-a chemat nimeni niciodată. Mă uitam la aceste femei care care îmi reproşau cumva mie lucruri legate de arestarea prevetinvă abuzivă, lucruri pe care eu le-am susţinut şi care au genrat acest mod răvăşit de a face justiţie, fiind rezultatul guvernării mele şi a lui Băsescu. Bineînţeles, un reproş cu prietenie, dar chiar şi asa imi atrăgeau atenţia şi era un fel de ironie amară: Vezi ce ai susţinut atâţia ani, asta e justiţia pe care aţi susţinut-o”.

Arestul preventiv creează imagine

“Cred că s-a dat startul. Constat că toţi care pot decide asupra libertăţii cuiva îşi doresc să-şi facă imagine prin arestul preventiv. Am văzut că toată lumea încearcă acum să aresteze în condiţiile în care un om arestat preventiv este un om prezumtiv nevinovat. Nu poţi să arestezi fără o judecată, o decizie definitivă doar pentru că nu este o persoană populară. Dar acum e vorba de competiţie”, a spus Elena Udrea, întrebată fiind la ce foloseşte arestul preventiv.

Sursă: www.dcnews.ro