News

Elena Udrea, cerere pentru CSM: să verifice ”dacă cel puțin un judecător” care s-a ocupat de procesul ei a fost amenințat

Elena Udrea a dezvăluit luni că a sesizat CSM pentru verificarea modului în care, la 7 aprilie 2022, ÎCCJ a respins contestația în anulare formulată după condamnarea din 2018, în dosarul Gala Bute.
13.06.2022 | 20:23
Elena Udrea cerere pentru CSM sa verifice daca cel putin un judecator care sa ocupat de procesul ei a fost amenintat
Elena Udrea a cerut membrilor CSM s-o ajute să-și găsească dreptatea. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Pentru Elena Udrea, respingerea contestației în anulare a echivalat cu reconfirmarea pedepsei de 6 ani de închisoare primite în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea va fi adusă în țară peste câteva zile

Cu puțin timp înainte de pronunțarea sentinței a urmat plecarea acesteia din țară. În cele din urmă, ea a fost oprită la granița dintre Bulgaria și Grecia. După mai multe termene, judecătorii Curții de Apel de la Sofia au anunțat vineri că ea va fi extrădată în România.

ADVERTISEMENT

Mai multe informații despre cum s-a ajuns la această situație dezastruoasă pentru Elena Udrea puteți citi AICI. Odată ce va ajunge în România, fosta candidată la alegerile prezidențiale va fi încarcerată la penitenciarul de femei Târgşor.

Am sesizat CSM pentru a cerceta o situație șocantă. Și este posibil și foarte probabil să explice cum s-a luat decizia ÎCCJ din 7 aprilie, prin care într-un mod ilegal și complet abuziv, cu încălcarea deciziei 685/2018 a CCR, mi s-a respins contestația în anulare din dosarul Gala Bute, ceea ce a dus la arestarea mea”, a scris Elena Udrea la începutul postării de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ea a reamintit că doar în acest dosar, contestația ei și contestațiile celorlalți doi condamnați (Rudel Obreja și Tudor Breazu) au fost respinse, în timp ce în ”toate celelalte dosare, aceiași judecători au admis contestațiile și s-a trecut la rejudecarea cauzelor”. Mai departe, Udrea a dezvăluit că asupra unuia dintre cei 4 judecători care au fost pentru respingerea contestației s-au făcut presiuni uriașe:

Elena Udrea acuză presiuni la nivel înalt

Mai exact, am cerut CSM să verifice dacă în dimineața zilei de 7 aprilie, ziua în care s-a pronunțat decizia de respingere a cererii mele, cel puțin un judecător dintre cei patru care au fost pentru respingere, a fost chemat la Parchetul General și amenințat cu pușcăria de cineva din conducerea instituției dacă va fi pentru admiterea contestației mele și favorabil respectării deciziei nr. 685/2018 a CCR.”

ADVERTISEMENT

În continuare, fosta consilieră prezidențială a precizat ce s-ar fi întâmplat în dimineața zilei de 7 aprilie: ”De asemenea, am cerut să se verifice dacă la acel moment, adică în dimineața zilei de 7 aprilie, decizia completului de 5 judecători era de admitere a contestațiilor, ea fiind inversată ca urmare a schimbării opiniilor a cel puțin 2 judecători, sub presiunea amenințării cu arestarea imediată.”

De asemenea, în sprijinul acuzațiilor sale, Elena Udrea a precizat ce altceva i-a mai atras atenția cu privire la condamnarea ei: ”Așa s-ar explica și de ce soluția nu a mai fost scrisă la ora indicată, la ora 10:00, cum se știa și se aștepta, ci la ora 10:00 a fost anunțată presă și nu de acuzați!!!

ADVERTISEMENT

Că se amână pronunțarea pentru ora 14:00 și că se face ședință publică… Am cerut CSM să verifice în ce a constat amenințarea și să facă publice aceste informații. Evident că cer aplicarea legii asupra celor implicați în această situație.”

Nicio probă în sprijinul acuzațiilor

Prin presiunile asupra a cel puțin 2 judecători s-a obținut nu doar arestarea mea, care este evident că este o miza uriașă pentru cineva, dar s-a obținut și schimbarea majorității pro CCR din rândul judecătorilor de la Înalta Curte.

Pentru că odată ce acești judecători au fost împotriva CCR în cel mai clar caz, Gala Bute, și mai lipsit de orice eventuale interpretări, ei vor fi obligați de acum încolo să fie împotriva CCR de fiecare dată.

Cer găsirea unei soluții juridice pentru repararea imensului abuz, pentru corectarea acestei ilegalitați care s-a făcut în cazul meu. PS: Poate ne ajută dl. Tolontan cu răspunsul la întrebarea: cu ce au fost speriați judecătorii ÎCCJ și de către cine?”, a scris Elena Udrea în finalul mesajului postat pe Facebook.

 

 

ADVERTISEMENT