News

Elena Udrea, pozitivă la Covid cu o zi înainte de ultimul termen din dosarul campaniei electorale 2009. Update

08.01.2021 | 12:59
Elena Udrea pozitiva la Covid cu o zi inainte de ultimul termen din dosarul campaniei electorale 2009 Update
ADVERTISEMENT

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale în perioada 2009-2012, a fost depistată pozitiv cu infecția Covid-19.


Elena Udrea, pozitivă la Covid cu o zi înainte de ultimul termen din dosarul campaniei electorale 2009

UPDATE, ora 13:04 / Elena Udrea s-a infectat cu Covid 19 și a aflat acest lucru joi seara, chiar înaintea ultimului termen din procesul în care este judecată pentru corupție la Curtea de Apel București, programat pentru vineri dimineață.

ADVERTISEMENT

”Am depus la instanță dovada imposibilității acesteia de a se prezenta la proces. Are test PCR pozitiv pentru COVID, sosit joi seară. Are simptome ca de răceală, nu este grav”, a declarat pentru HotNews.ro avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Apărătorul fostului ministru a spus că ultimul termen al procesului a fost amânat pentru 26 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Procurorii DNA i-au trimis în judecată în 2017 pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare a banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru luare de mită, pe Victor Tarhon, la data faptei preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare şi pe Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

”În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, arăta DNA într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea confirmă informația conform căreia e infectată cu Covid-19

UPDATE, ora 10:16 / La scurt timp după ce în presă a apărut informația că este infectată cu noul coronavirus, Elena Udrea a ieșit public și a confirmat știrea.

Elena Udrea a spus că este infectată cu Covid-19: ”Bună dimineața! Confirm. Aseară am aflat. Doamne ajută!”, a transmis ea conform Ok Magazine.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 8:23 / Din primele informații, fostul demnitar se află într-o stare bună, ceea ce înseamnă că nu are manifestări grave ale acestei boli extrem de periculoase.

În iulie 2019, Elena Udrea a revenit în ţara împreună cu mama şi fiica ei. Fostul ministru al turismului a stat mai bine de un an şi jumătate în Costa Rica, țara în care a ajuns chiar înainte de a fi condamnată la închisoare în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea, depistată pozitiv cu Covid-19. Care este starea fostului ministru

Debut de an nefericit pentru Elena Udrea, figură importantă în politica românească a ultimilor an. Potrivit Wowbiz, fosta candidată la prezidențiale a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

Voci din jurul acesteia au declarat pentru sursa citată că fosta politiciană se află într-o stare bună, chiar dacă a fost infectată cu virusul SARS-CoV-2. Până la această oră nu se cunosc mai multe detalii despre starea sa de sănătate sau a celor apropiați Elenei Udrea.

Ultima ieșire publică a Elenei a fost consemnată pe 28 decembrie 2020. Atunci, decesul jurnalistului Liviu Iancu a afectat-o pe aceasta, cea care l-a cunoscut pe Iancu în perioada în care a fost ministru al Turismului.

Într-o postare pe Facebook, politicianul și-a adus aminte de autorul cărții Xanax în momentele în care se întâlnea cu acesta și o făcea să râdă.

Udrea a revenit în România după o aventură în Costa Rica

Elena Udrea a părăsit România la începutul anului 2018. A depus și o solicitare pentru obţinerea azilului, iar în iunie 2018 a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

În luna octombrie 2018 a fost reținută de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, și apoi arestată. Nu a stat în închisoare decât două luni pentru că, în decembrie a fost eliberată după ce Curtea Constituţională decide, în ţară, că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Astfel condamnarea definitivă a Elenei Udrea a fost anulată. Ulterior CCR a luat aceeaşi decizie şi în privinţa completurilor de 3 judecători.

ADVERTISEMENT