News

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria. Decizia privind extrădarea, amânată pentru 19 aprilie. Update

Judecătorii din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să rămână în arest în statul vecin pentru încă o săptămână. Instanța a amânat sentința pentru 19 aprilie. Magistrații au cerut mai multe probe înainte de a da un verdict.
13.04.2022 | 16:38
Elena Udrea ramane in arest in Bulgaria Decizia privind extradarea amanata pentru 19 aprilie Update
Elena Udrea, din nou audiată de judecătorii bulgari. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT
13-04-2022
13:39

Elena Udrea va sta în arest în Bulgaria până pe 19 aprilie, când se rejudecă extrădarea

Pe data de 19 aprilie, Elena Udrea va reveni în fața instanței din Bulgaria. Judecătorii din țara vecină au cerut mai multe probe înainte de a da un verdict.

Potrivit Antena 3, magistrații bulgari au cerut autorităţilor române informaţii despre închisoarea în care a stat Udrea în România.

România a cerut extrădarea Elenei Udrea după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut condamnarea la 6 ani de detenție în dosarul Gala Bute.

În ziua verdictului, Elena Udrea a plecat în Bulgaria, unde a fost reținută de poliție după ce fusese dată în urmărire internațională

Elena Udrea este audiată la această oră de către judecătorii bulgari, în ceea ce privește condamnarea sa la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Ea ar putea afla astăzi dacă va fi extrădată în România, pentru a sta după gratii.

Va fi sau nu extrădată Elena Udrea în România, din Bulgaria

La 14:30 a început noua audiere a fostului ministru al turismului, despre care amintim că a fugit în Bulgaria, fix în ziua când a aflat că va trebui să plece iar la închisoare.

ADVERTISEMENT

Soarta Elenei Udrea va fi hotărâtă astăzi de un complet format din 3 judecători. Nu este exclus ca și de această dată avocații fostului politician să impună obiecții, mai ales că pronunțarea nu va fi una definitivă, scrie HotNews.

Elena Udrea a depus cerere de azil în Grecia

Sâmbătă, Elena Udrea a depus o cerere de azil în Grecia. În apărarea sa, a menționat Tribunalului din Blagoevgrad că a închiriat o casă în statul elen, pe o perioadă destul de lungă.

ADVERTISEMENT

De atfel, tot sâmbătă, Elena Udrea a încercat și să solicite o altă măsură decât arestul, motivând că trebuie să-și crească fetița. Dar, atunci, oamenii legii bulgari i-au transmis că o vor mai ține după gratii până joi, 14 aprilie.

De ce nu se implică statul român în extrădarea Elenei Udrea

Autoritățile române nu se pot implica în extrădarea fostului politician din perioada ”regimului Băsescu”, a explicat săptămâna trecută, ministrul justiției, Cătălin Predoiu. Asta deoarece Bulgaria se află în UE,  la fel ca România, drept urmare, nu este o necesitate menținerea unei legături cu Ministerul Justiției din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Suntem într-o procedură de predare. Nu va dura foarte mult. Mandatul de arestare european va urgenta aceste proceduri. Nu este în atribuția noastră să discutăm cu judecătorii din Bulgaria.

Este în atribuția noastră să sprijinim acest proces la cerere dacă Tribunalul București sau instanța bulgară ne solicită sprijin cu documentele, atunci se implică și Ministerul Justiției.”, declara săptămâna trecută, ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

ADVERTISEMENT
Tags: