News

Elena Udrea îi cere ajutorul lui Cătălin Predoiu: ”Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile”

Elena Udrea i-a adresat miercuri mai multe întrebări ministrului justiției, Cătălin Predoiu, căruia i-a solicitat să-i garanteze un proces corect în România.
25.05.2022 | 17:23
Elena Udrea ii cere ajutorul lui Catalin Predoiu Cum vi se pare faptul ca stau arestata de 50 de zile
Elena Udrea a amintit că în trecut ”a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei” ministrului justiției. Foto: hepta.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Elena Udrea i-a transmis lui Cătălin Predoiu că este arestată ilegal în Bulgaria și că nu și-a văzut fetița de două luni. De asemenea, fosta consilieră prezidențială l-a întrebat de ce legea nu este respectată și în cazul ei.

Elena Udrea a explicat de ce nu are un proces corect

Fostul ministru al turismului a subliniat că inițial a fost condamnată ilegal de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir. Despre această judecătoare, Elena Udrea a menționat că își exercita fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fosta candidată la alegerile prezidențiale i-a amintit lui Predoiu că a doua oară a fost condamnată de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii. Amintim că într-un mesaj postat duminică, Elena Udrea acuza că a fost condamnată în apel de un complet de 5 judecători nelegal constituit.

Ea sublinia că judecătorii CCR au constatat prin decizia 685/2018 că cel puţin unul dintre judecători, respectiv preşedintele completului, a fost numit cu încălcarea gravă a legii. ”Adică pus cu mâna, nu tras aleatoriu la sorţi. Cum acesta era şi Preşedintele Secţiei Penale, adică şeful celorlalţi 4, este evident că ceea ce decidea el, aşa rămânea, iar el “zicea” ce era scris în plicurile galbene care ajungeau la Înalta Curte”, a scris Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

Cătălin Predoiu, invitat să comenteze situația Elenei Udrea

Revenind la mesajul de miercuri, Elena Udrea este curioasă să afle ce părere are Cătălin Predoiu despre cazul ei: ”Înțeleg domnule ministru al justiției că sunteți preocupat de faptul că unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 (cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal?

ADVERTISEMENT

Întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercită fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încălcarea gravă a legii.

Iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?”

ADVERTISEMENT

Problemele identificate de Elena Udrea în justiție

Mai departe, fosta consilieră prezidențială i-a amintit ministrului justiției efectele arestării sale în Bulgaria: ”Dar despre faptul că fetița mea de 3 ani nu m-a văzut de aproape două luni din cauza acestor abuzuri ale justiției dumneavoastră, ce părere aveți? Aveți vreo părere? Care este poziția dumneavoastră ca ministru al justiției față de acest caz?

Dar față de haosul general de la ÎCCJ, unde unii judecători dau decizii când pro când contra curții constituționale, chiar și contra CJUE, iar alții ar vrea, dar nu au curajul să respecte deciziile CCR pentru că se pare că sunt amenințați și unde nu s-a stabilit încă o poziție coerentă și unitară față de falsul conflict între CCR și CJUE (în realitate nu există niciun conflict? Dar nici asta nu aveți curajul să tranșați).”

Totodată, Elena Udrea dorește să afle dacă Predoiu a semnalat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii problemele pe care ea le-a semnalat după cele două condamnări. Mai mult, ministrul justiției a fost rugat să comenteze de ce după 3 ani nu există nicio decizie în procesul lui Gheorghe Dincă.

”Monstrul din Caracal” revine în prim-plan

Ca membru al CSM, ați ridicat acest subiect în ședințele consiliului? Dar despre condamnările neprevăzute de legea penală ori prescrise, despre faptul că s-a ajuns din cauza lașității unor magistrați și a slabei calități a clasei politice, să se dea pedepse mai mari pentru o eventuală mită de 25 de mii euro, decât pentru omor, răpiri, violuri și tâlhării. De 3 ani justiția dumneavoastră încă nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dincă.

Asta nu vă preocupă? Cetățenii României aparțin Europei și așa cum au dreptul să aleagă o școală mai bună, un loc de muncă mai bun, la fel au dreptul să își caute dreptatea dacă în țara lor domnește haosul în justiție și sunt abuzați de cei care ar trebui să aplice legea în mod corect.

Iar politicienii ca dumneavoastră și marea majoritate, nici măcar opinii nu reușiți să aveți sau nu îndrăzniți!”, a completat Elena Udrea. Spre finalul mesajului, Udrea i-a transmis lui Cătălin Predoiu că va reveni în țară imediat ce are garanții că va avea parte de un proces corect: ”Nu e nevoie să vă străduiți să mă aduceți în țară.

Dacă dumneavoastră, ca ministru al justiției, îmi garantați că în România mi se aplică și mie aceeași lege precum s-a aplicat tuturor celor în situația mea, vin singură, domnule Predoiu! Dacă nu puteți garanta unuia sau mai multor cetățeni ai țării din guvernul căruia faceți parte aplicarea legii, la ce bun să rămâneți în funcție?”

Domnule Predoiu, încă mai aveți șansa să vă ridicați și ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, a mai scris Elena Udrea în mesajul postat pe Facebook.

Mesajul lui Predoiu pentru Elena Udrea

La 8 aprilie, Cătălin Predoiu afirma că ministerul pe care îl conduce nu este implicat în procedura de aducere în ţară a Elenei Udrea. El adăuga că Ministerul Justiţiei ar fi putut să sprijine acest proces la cerere doar dacă Tribunalul Bucureşti sau instanţa bulgară ar fi solicitat asta. În prezent, Elena Udrea așteaptă ca judecătorii Curții de Apel de la Sofia să ia o decizie cu privire la extrădarea ei, la data de 8 iunie.

 

 

ADVERTISEMENT