News

Elena Udrea își petrece ziua numelui în închisoare. Ce mesaj i-a transmis pe Facebook iubitul său

Fostul ministru Elena Udrea își petrece onomastica în închisoarea din Bulgaria, unde așteaptă verdicul privind extrădarea sa, însă iubitul ei speră că se va reîntoarce în sânul familiei.
21.05.2022 | 12:57
Elena Udrea isi petrece ziua numelui in inchisoare Ce mesaj ia transmis pe Facebook iubitul sau
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare/ Foto: Inquam Photos - George Calin
ADVERTISEMENT

Elena Udrea este nevoită să-și celebreze onomastica în închisoare, însă iubitul ei i-a transmis, pe Facebook, o urare de sf. Constantin și Elena.

„Te așteptăm acasă”

La Mulți Ani tuturor celor care poartă numele sfinților Constantin și Elena. La Mulți Ani și ție mami. Știm că te gândești la noi și te așteptăm acasă”, a scris Alexandrov, postând totodată o fotografie în care apare alături de fiica pe care o are cu Elena Udrea.

ADVERTISEMENT

Udrea a părăsit România înainte ca Înalta Curte de Casație și Justiție să pronunțe, la începutul lunii aprilie, condamnarea ei la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. La scurtă vreme după ce a plecat din țară, a fost oprită de la granița dintre Bulgaria și Grecia.

Statul român a cerut autorităților bulgare extrădarea ei, însă procedurile judiciare din țara vecină încă nu s-au încheiat.

ADVERTISEMENT

Pe 18 mai, judecătorii Curții de Apel de la Sofia au amânat decizia extrădării pentru data de 3 iunie.

Conform Antena 3, avocații Elenei Udrea au făcut mai multe cereri în instanță, dar strategia principală se bazează pe recursul în casație formulat la ÎCCJ.

ADVERTISEMENT

Da, mă bazez pe acel recurs în casație. Să se aplice legea și în cazul meu! E absurd ca legea să nu se respecte doar în cazul meu. Nu e posibil să nu fie respectată nici decizia Curții Constituționale, nici cea a Curții Europene de Justiție.

Aproape nicio țară din Europa nu mai trimite un inculpat înapoi din cauza condițiilor din arest. Sunt arestată ilegal de 40 de zile.

ADVERTISEMENT

Instanța a considerat că nu mai e nevoie să fie audiat un expert pentru că probele existente sunt suficiente”, a declarat Elena Udrea la ieșirea din sala de judecată.

Proceduri judiciare prelungite

În decembrie 2018, Curtea Constituțională a declarat drept neconstituționale completele de 5 judecători de la ÎCCJ. Acea decizie a dus la suspendarea sentinței inițiale din procesul „Gala Bute”, ceea ce a dus la eliberarea celor condamnați.

În ianuarie 2019, Elena Udrea a apelat la contestația în anulare a sentinței. La acea vreme, ea solicita anularea condamnării de 6 ani de închisoare și rejudecarea procesului.

Din păcate pentru ea, un complet de 5 judecători de la ÎCCJ a respins la 7 aprilie 2022 contestația în anulare depusă în 2019.

ADVERTISEMENT
Tags: