News

Elena Udrea, prezentă la un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009. Cum a apărut fostul ministru la Curtea de Apel Bucureşti

19.05.2020 | 13:26
Elena Udrea prezenta la un nou termen in dosarul campaniei electorale din 2009 Cum a aparut fostul ministru la Curtea de Apel Bucuresti
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, s-a prezentat marți la Curtea de Apel București pentru un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea, prezentă la un nou termen în dosarul campaniei electorale din 2009

Conform Adevărul, la termenul din dosarul campaniei electorale din 2009, Elena Udrea s-a prezentat cu mască chirurgicală, iar la intrarea în instituție i s-a luat temperatura, așa cum prevede măsurile din starea de alertă.

ADVERTISEMENT

La termenul de marți a început audierea martorilor, iar Elena Udrea stă în a două bancă, în spatele avocaţilor şi poartă masca de protecţie. Martorii au fost scoşi din sală în afară de unul, în vederea audierii.

Judecătoarea a fost prima care a renunţat la mască pe motiv că nu pot respira în ea: ”Să îmi permiteţi să înlătur masca, nu pot respira şi nu pot vorbi. Distanţă este suficientă pentru a nu reprezenta un pericol pt dumneavoastră”.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea este judecată în acest dosar alături de Ioana Băsescu și Dan Andronic

La scurt timp, gestul acesteia a fost preluat și de judecătoare. ”Dacă îmi permiteţi acelaşi lucru aş vrea şi eu, am ceva probleme”, a spus şi procurorul de şedinţă.

Fostul ministru al Dezvoltării este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare a banilor. Ea este judecată în acest dosar alături de Ioana Băsescu şi de jurnalistul Dan Andronic, consultant politic pe vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

La ultimul termen, de la sfârşitul lunii februarie, Elena Udrea aproape a fost sancţionată de către judecătoarea Claudia Jderu pentru abuz de drept, după ce aceasta şi avocatul ei au lipsit de la termenul de judecată.

Elena Udrea a plecat în Costa Rica înainte de finalizarea dezbaterilor din dosarul Gala Bute și a acuzat pretinse abuzuri în derularea anchetei. Ea a cerut azil politic în Costa Rica, dar a fost reținută în luna octombrie a anului trecut în baza unui mandat emis de Interpol.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru a declarat înainte de botezul micuței Eva Maria că va continua să stea acasă cu copilul, dar în același timp se gândește să se angajeze. Ea a spus că nu se mai vede făcând politică, ci are mai multe planuri profesionale de viitor.

ADVERTISEMENT