News

Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor. ÎCCJ i-a respins ultima cale de atac

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins vineri contestația în anulare formulată de avocații Elenei Udrea în dosarul Gala Bute.
23.09.2022 | 16:19
Elena Udrea ramane in spatele gratiilor ICCJ ia respins ultima cale de atac
Strategia avocaților care o reprezintă pe Elena Udrea n-a avut succes la ÎCCJ. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform stirileprotv.ro, odată cu respingerea contestației în anulare, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au obligat-o pe Elena Udrea să plătească 200 de lei pentru cheltuieli judiciare.

Elena Udrea rămâne la Târgșor

În acest context, condamnarea de 6 ani de închisoare primită de Udrea în dosarul Gala Bute rămâne definitivă. Potrivit sursei citate, procurorii DNA au pus sub semnul întrebării ultima cale de atac la care au apelat apărătorii fostei consiliere prezidențiale.

ADVERTISEMENT

Astfel, DNA a susţinut că apelul împotriva contestaţiei în anulare nu este prevăzut de legea penală. Amintim că în prezent, Elena Udrea este închisă în Penitenciarul de Femei Târgşor.

Fostul ministru al Turismului execută o pedeapsă de 6 ani pe care a primit-o în dosarul Gala Bute. Condamnarea definitivă a fost pronunțată în iunie 2018. Ulterior, sentința a fost confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare.

ADVERTISEMENT

Ea a ajuns în spatele gratiilor la data de 16 iunie 2022, după ce a fugit în Costa Rica și apoi în Bulgaria, țară din care Elena Udrea a fost extrădată în acest an.

Promisiunea avocatului Elenei Udrea

În cele din urmă, judecătorii ÎCCJ au luat în discuţie o cale de atac mai puţin obişnuită introdusă de avocaţii Elenei Udrea, respectiv apelul împotriva contestaţiei în anulare, respins definitiv în aprilie de magistraţii de la aceeaşi instanţă.

ADVERTISEMENT

Veronel Rădulescu, avocatul care o reprezintă pe Elena Udrea, a declarat că dacă i se respinge acest apel renunţă la meserie şi se va orienta spre munca în agricultură.

Doamna Udrea se află într-o situaţie de neînţeles. A fost condamnată pe fond de un complet de judecată care nu era specializat în dosarele de corupţie. Dacă respingeţi ca inadmisibilă cererea noastră, dezbrac această robă şi mă duc să lucrez în agricultură”, a afirmat avocatul în fața magistraților.

ADVERTISEMENT

Potrivit news.ro, ÎCCJ a mai respins vineri și apelurile formulate de Tudor Breazu şi Rudel Obreja cu privire la hotărârea de condamnare din luna aprilie 2022.

Magistrații au respins cererile de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 432 alin. (1) şi (4) din Codul de procedură penală.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: