News

Elena Udrea și-a văzut fetița în penitenciar: ”Nu poți să îi explici unui copil de ce nu își poate îmbrățișa mama”

Elena Udrea a fost vizitată la închisoare de fetița ei, cele două petrecând timp în camera ”Mama și copilul”, potrivit unor surse din Penitenciarul Târgșor.
25.07.2022 | 15:28
Elena Udrea sia vazut fetita in penitenciar Nu poti sa ii explici unui copil de ce nu isi poate imbratisa mama
Elena Udrea și-a văzut fiica în penitenciar.
ADVERTISEMENT

Conform stiripesurse.ro, camera ”Mama și copilul” e folosită de deținutele care au copii și vor să se revadă cu aceștia.

Elena Udrea și-a văzut copilul în penitenciar

Fetița ar fi știut până în acel moment că mama sa este plecată din țară, pentru a nu crea ”o presiune psihologică” asupra micuței. Cu toate acestea, Udrea a acceptat să își vadă fiica în penitenciar, considerând că cele trei luni departe de micuță sunt îndeajuns.

ADVERTISEMENT

Avocata Elenei Udrea a reacționat și a dorit să clarifice informațiile apărute în presă. “Confirm că doamna Udrea a putut să își vadă copilul după 3 luni și jumătate în camera special amenajată la Penitenciarul de Femei Târgșor în acest scop.

A fost avut în considerare interesul superior al copilului și numeroasele studii care arată cât de importantă este menținerea legăturii copilului cu părintele care este în executarea unei pedepse privative de libertate.

ADVERTISEMENT

Pana săptămâna trecută, având în vedere ca nu i se permitea decât ca vizita copilului sa aibă loc cu dispozitivul de separare, nu s-a putut organiza aceasta deoarece nu poți sa ii explici unui copil de ce nu își poate îmbrățișa mama”, a transmis avocata familiei pentru sursa citată.

Așadar, Elena Udrea a așteptat ca întâlnirea cu fiica sa să poată fi organizată în camera ”Mama și copilul”, pentru a nu traumatiza fetița cu o vizită la ”vorbitor”, cum îl numesc deținuții sau ”dispozitivul de separare”, în limbaj oficial.

ADVERTISEMENT

”Dispozitivele de separare sunt reprezentate de încăperi cu trei laturi din termopan sau alte materiale ușoare, cu geamuri, care au menirea de a asigura distanța și intermedierea de către geamuri a contactului, create in camera în care sunt amplasate”, menționează sursa citată.

Elena Udrea ar sta singură în celulă, șederea sa fiind considerată temporară în această locație, pe durata carantinei și acomodării cu penitenciarul. Elena Udrea ar fi păzită în permanență. Udrea nu a renunțat niciodată să spere că va scăpa, într-un final, de detenție.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi ajuns în Grecia, cel mai probabil Elena Udrea ar fi scăpat de detenție, așa cum a făcut-o și fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu.

ADVERTISEMENT
Tags: