News

Elena Udrea și Avocatul Poporului, ajutor pentru mamele din penitenciare. Ce i-a promis fetiței sale

Elena Udrea sare în ajutorul mamelor din penitenciare și le ajută să-și vadă copiii fără geam despărțitor, cu implicarea Avocatului Poporului.
13.09.2022 | 20:56
Elena Udrea si Avocatul Poporului ajutor pentru mamele din penitenciare Ce ia promis fetitei sale
Elena Udrea, tot mai supărată din închisoare. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În ajutorul Elenei Udrea a sărit Avocatul Poporului, care a obținut o derogare pentru ca mamele să își poată vedea copiii fără existența faimosului geam despărțitor.

Elena Udrea scapă mamele din penitenciar de geam despărțitor

Condamnată la șase ani de închisoare, Elena Udrea se consideră  în continuare o victimă a sistemului. Sindicaliștii din Penitenciare au criticat-o dur pe Udrea în săptămânile trecute, tocmai pentru că atacă des sistemul.

ADVERTISEMENT

Stau de cinci luni departe de copilul meu pentru că sunt ilegal în puşcărie, deoarece nişte judecători au decis abuziv, pe de o parte, să nu aplice în dosarul meu o decizie a CCR pe care au aplicat-o la toate celelalte cazuri: Şova, Pop, Niţă, Bica, Vâlcov etc şi să ţină cont de o decizie CJUE pe care, pe de altă parte, au aplicat-o greşit”, a scris Udrea pe Facebook.

Într-un mesaj dramatic, Udrea a dezvăluit că tot timpul pe care-l are la dispoziție îl petrece cu fetița sa, chiar și timpul alocat convorbirilor telefonice.

ADVERTISEMENT

”Toate vizitele şi toate minutele de convorbiri telefonice zilnice le păstrez pentru ea. A învăţat că vorbitul nostru la telefon este limitat, aşa că îmi spune mereu să mai păstrez câteva minute să o mai pot suna şi înainte de culcare. Ceea ce uneori nu se mai întâmpla pentru că trebuie să mai vorbesc şi cu avocaţii. M-am luptat să pot să îmi ţin copilul în braţe după ce patru luni nu l-am văzut deloc.

Legea stupidă obligă copii să îşi vadă mamele deţinute din spatele unui dispozitiv de protecţie. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obţinut o derogare de la conducerea ANP, astfel că acum mamele se întâlnesc cu copii lor fără geamul despărţitor. Acum mă lupt să ii pot fi alături Evei la ziua în care împlineşte 4 ani fără să fie obligată să vină la puşcărie că să fie cu mine”, a transmis Udrea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Elena Udrea vrea să își petreacă ziua fiicei sale împreună cu micuța, așa cum alți bărbați pot să iasă din închisoare pentru ”o bere cu prietenii”

”Nu se face nicio diferenţa între o mamă care merge acasă la copii ei şi un bărbat fără copii, care merge să bea o bere cu rudele sale eventual.

ADVERTISEMENT

În plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicată prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus în practică. Trebuie ţinut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, la vârsta formării psihoemoţionale a acestora mai ales. Acest aspect este important nu doar pentru, pentru mama, ci şi pentru societate, pentru că copii de azi sunt adulţii de mâine”, a completat Udrea.

ADVERTISEMENT
Tags: