News

Elena Udrea și Avocatul Poporului, ajutor pentru mamele din penitenciare. Ce i-a promis fetiței sale

Elena Udrea sare în ajutorul mamelor din penitenciare și le ajută să-și vadă copiii fără geam despărțitor, cu implicarea Avocatului Poporului.
13.09.2022 | 20:56
Elena Udrea si Avocatul Poporului ajutor pentru mamele din penitenciare Ce ia promis fetitei sale
Elena Udrea, tot mai supărată din închisoare. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În ajutorul Elenei Udrea a sărit Avocatul Poporului, care a obținut o derogare pentru ca mamele să își poată vedea copiii fără existența faimosului geam despărțitor.

Elena Udrea scapă mamele din penitenciar de geam despărțitor

Condamnată la șase ani de închisoare, Elena Udrea se consideră  în continuare o victimă a sistemului. Sindicaliștii din Penitenciare au criticat-o dur pe Udrea în săptămânile trecute, tocmai pentru că atacă des sistemul.

ADVERTISEMENT

Stau de cinci luni departe de copilul meu pentru că sunt ilegal în puşcărie, deoarece nişte judecători au decis abuziv, pe de o parte, să nu aplice în dosarul meu o decizie a CCR pe care au aplicat-o la toate celelalte cazuri: Şova, Pop, Niţă, Bica, Vâlcov etc şi să ţină cont de o decizie CJUE pe care, pe de altă parte, au aplicat-o greşit”, a scris Udrea pe Facebook.

Într-un mesaj dramatic, Udrea a dezvăluit că tot timpul pe care-l are la dispoziție îl petrece cu fetița sa, chiar și timpul alocat convorbirilor telefonice.

ADVERTISEMENT

”Toate vizitele şi toate minutele de convorbiri telefonice zilnice le păstrez pentru ea. A învăţat că vorbitul nostru la telefon este limitat, aşa că îmi spune mereu să mai păstrez câteva minute să o mai pot suna şi înainte de culcare. Ceea ce uneori nu se mai întâmpla pentru că trebuie să mai vorbesc şi cu avocaţii. M-am luptat să pot să îmi ţin copilul în braţe după ce patru luni nu l-am văzut deloc.

Legea stupidă obligă copii să îşi vadă mamele deţinute din spatele unui dispozitiv de protecţie. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obţinut o derogare de la conducerea ANP, astfel că acum mamele se întâlnesc cu copii lor fără geamul despărţitor. Acum mă lupt să ii pot fi alături Evei la ziua în care împlineşte 4 ani fără să fie obligată să vină la puşcărie că să fie cu mine”, a transmis Udrea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Elena Udrea vrea să își petreacă ziua fiicei sale împreună cu micuța, așa cum alți bărbați pot să iasă din închisoare pentru ”o bere cu prietenii”

”Nu se face nicio diferenţa între o mamă care merge acasă la copii ei şi un bărbat fără copii, care merge să bea o bere cu rudele sale eventual.

ADVERTISEMENT

În plus, procedura de acordare a acestei permisiuni a fost complicată prin decizia conducerii ANP, devenind foarte greu de pus în practică. Trebuie ţinut cont de nevoia copiilor de a avea mama alături cât mai mult timp posibil, la vârsta formării psihoemoţionale a acestora mai ales. Acest aspect este important nu doar pentru, pentru mama, ci şi pentru societate, pentru că copii de azi sunt adulţii de mâine”, a completat Udrea.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina...
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina și motorina
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori