News

Elena Udrea: ”Sunt țintiți oamenii din jurul lui Băsescu.” De ce nu a fost acuzat fostul președinte

02.03.2021 | 20:00
Elena Udrea Sunt tintiti oamenii din jurul lui Basescu De ce nu a fost acuzat fostul presedinte
ADVERTISEMENT

Revoltată de decizia de condamnare la 8 de închisoare, Elena Udrea a explicat marți seară că miza adevărată este Traian Băsescu.

”Sunt țintiți oamenii din jurul lui”, a transmis Udrea, în timpul unei emisiuni de la Antena3. „Nu mă poți condamna la 8 ani pentru că tu crezi că un referendum l-a ajutat pe Traian Băsescu”, a mai spus fosta „protejată” a președintelui.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea a fost condamnată pentru luare de mită și spălare de bani în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Vezi AICI cum a ajuns Elena Udrea să fie condamnată la închisoare cu executare.

Elena Udrea, despre Băsescu: ”Probabil că n-au nimic împotriva lui”

Traian Băsescu, adevărul despre revenirea Elenei Udrea în țară! Băsescu și Udrea
Sursa foto – facebook

„Când acuzi toți colaboratorii săi apropiați este clar ca lumina zilei că ținta este Traian Băsescu(…)

Probabil că n-au avut nimic împotriva lui, pentru că altfel l-ar fi acuzat și pe el”, a spus Elena Udrea într-o intervenție la Antena3.

Totodată, aceasta consideră că sunt atacați doar oamenii din jurul lui Băsescu care au rămas mai departe lângă el, nu și „cei care au schimbat taberele.”

ADVERTISEMENT

Elena Udrea şi Ioana Băsescu și-au aflat, marți, sentința în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Fostul ministru al Turismului a primit o condamnare la 8 ani cu executare, iar fiica fostului președinte a primit 5 ani, tot cu executare. Decizia magistraților nu este definitivă.

În intervenția de marți seară, Elena Udrea a mai declarat că a fost condamnată pentru o infracțiune care la data faptelor nu exista în Codul Penal.

ADVERTISEMENT
Ce planuri de viitor are Elena Udrea
Sursa foto. perol.ro

„Eram optimistă, indiferent cât de mare e presiunea, indiferent de foști adversari, Kovesi, capii SRI de pe vremuri, nu ai cum să treci peste niște aspecte juridice, de drept penal, care făceau imposibiă condamnarea mea.(…)

În Codul Penal vechi nu exista infracțiunea. Eu sunt instigator la luarea de mită, chiar judecatoarea spune că în 2009 nu exista în Codul Penal vechi luarea de mită pentru altul, a fost introdusă în 2014 și totuși mă condamnă. Lucrurile astea sunt de neînțeles pentru un judecător cu experiență”, a declarat Elena Udrea

ADVERTISEMENT