News

Elena Udrea, vizată de un nou dosar penal. Este acuzată că a divulgat secrete de stat

Elena Udrea este acuzată că a divulgat secrete de stat, într-un nou dosar.
02.06.2021 | 16:43
Elena Udrea vizata de un nou dosar penal Este acuzata ca a divulgat secrete de stat
ADVERTISEMENT

Elena Udrea este acuzată de Direcția Națională Anticorupție că a divulgat secrete de stat, aceasta fiind reclamată la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Elena Udrea, vizată de un nou dosar penal

Astfel, DNA a depus această plângere la DIICOT, în care Elena Udrea este acuzată că a divulgat secrete de stat. La ședința de judecată din decembrie 2020, când Elena Udrea era vizată de dosarul finanțării electorale din 2009, a apărut acest plic cu informații strict secrete.

ADVERTISEMENT

Astfel, Elena Udrea a cerut ca ședința de judecată să fie nepublică, pentru că ea deținea niște informații strict secrete pe care dorea să le arate judecătorului, conform Gândul.

Plângere penală împotriva Elenei Udrea, făcută de DNA

Avocatul acesteia spune că plicul cu informații secrete a fost găsit de Elena Udrea în curtea propriei sale case, cu o zi înainte de ședința respectivă, lucru pe care l-a transmis și atunci chiar acuzata.

ADVERTISEMENT

La acel moment, instanța a acceptat cererea făcută de fostul ministru, astfel că i-a fost permis să aducă acel plic cu dovezi în sala de judecată.

Ulterior, documentele din plicul respectiv nu au fost acceptate, iar acesta a fost restituit, iar DNA a acuzat-o pe Udrea, după ședința de judecată, că a divulgat secrete de stat.

ADVERTISEMENT

Astfel, DNA a transmis o plângere la DIICOT, iar cercetările sunt în curs în acest caz, iar Elena Udrea va afla cât de curând dacă va fi pusă sub acuzare sau nu.

Acest lucru a fost confirmat de DIICOT pentru jurnaliștii de la Europa Liberă:

„Urmare a cererii dumneavoastră (…) formulate în temeiul legii 544/2001, vă comunicăm faptul că, în dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT- Structura Centrală, s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de stat”.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat avocatul Elenei Udrea

Avocatul Elenei Udrea a confirmat pentru Gândul că au fost chemați de procurori pentru a discuta în acest caz și a explicat că fostul ministrul nu a făcut publice acele documente.

„Am fost chemați, am prezentat cadrul legal și procurorii au înțeles despre ce e vorba. Legea spune că nu pot fi clasificate documente prin care sunt încălcate drepturile fundamentale ale omului, așa cum s-a întâmplat în acest caz.

Din câte știu eu, plicul a fost aruncat în curtea locuinței sau plasat în apropierea mașinii Elenei Udrea. Ea nu a făcut publice respectivele documente, le-a prezentat instanței de judecată care are acces la documente clasificate”, a spus Veronel Rădulescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT