News

Elena Udrea, vizitată de iubit la penitenciar. Cum vrea fostul ministru să scape din închisoare

Elena Udrea a fost vizitată la penitenciar de iubitul ei, Adrian Alexandrov. Acesta a fost sâmbătă la Târgșor și i-a adus un sacou pentru audierea de luni de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
18.06.2022 | 20:08
Elena Udrea vizitata de iubit la penitenciar Cum vrea fostul ministru sa scape din inchisoare
Elena Udrea speră să scape luni de condamnarea la 6 ani de închisoare, în dosarul Gala Bute / Foto: Facebook Elena Udrea
ADVERTISEMENT

Elena Udrea și-a văzut iubitul pentru prima dată, după ce a ajuns la Penitenciarul Târgșor, în urmă cu trei zile. Adrian Alexandrov a vizitat-o pe Udrea și a discutat cu aceasta despre șansele de a scăpa de condamnare.

Adrian Alexandrov: ”Elena e ok, rezistă”

Adrian Alexandrov a mărturisit, la ieșirea de la vizită, că starea Elenei Udrea este bună și că a rămas optimistă.

ADVERTISEMENT

”Foarte mulți oameni au spus că este o condamnare abuzivă. Elena are încredere că se poate corecta la recurs condamnarea ei abuzivă. Momentan e ok, rezistă, se pregătește pentru poimâine.

E greu că nu-și poate vedea copilul și nici nu o pot aduce aici, că discuția se poartă prin geam. E o traumă pentru un copil să-și vadă mama așa”, a declarat Adrian Alexandrov pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Tânărul i-a adus Elenei Udrea și un sacou, pentru audierea pe care aceasta urmează să o aibă luni, la Instanța Supremă.

Avocata Elenei Udrea: ”Hotărârea din 7 aprilie e complet nelegală și abuzivă”

Și avocata Elenei Udrea pare optimistă în ceea ce privește șansele acesteia de a întoarce sentința de luna trecută.

ADVERTISEMENT

”Sperăm că totuși luni, judecătorii vor lua o decizie corectă. Hotărârea dată în 7 aprilie este una complet nelegală și abuzivă. Este o hotărâre cum eu nu am mai văzut. Se spune în mod clar că nu se va respecta decizia CCR, motivul fiind o rejudecare a conflictului de natură constituțională a CCR-ului”, a declarat, sâmbătă, Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, însă fostul ministru contestă decizia, invocând faptul că asupra judecătorilor au fost exercitate presiuni.

ADVERTISEMENT

În dimineața în care a fost dată sentința, Elena Udrea a părăsit România cu direcția Grecia, însă a fost arestată în Bulgaria, în momentul în care încerca să treacă frontiera.

Ea a fost plasată sub controlul autorităților, pe baza unui mandat european de arestare emis la București și a încercat să convingă instanța din țara vecină să nu o extrădeze.

Udrea mai are două dosare ”grele” pe rol

Elena Udrea mai are două dosare penale pe rol, pentru care riscă alte condamnări. În martie 2021, Curtea de Apel a dictat o sentință de 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, însă hotărârea nu este definitivă.

În dosarul Hidroelectrica, în care Udrea este acuzată că a primit o mită de 3,8 milioane de dolari de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

ADVERTISEMENT
Tags: