News

Un elev a găsit aproape 10.000 de lei într-un bancomat. Ce a făcut ulterior

Un elev al unui liceu din Satu Mare a găsit aproape 10.000 de lei uitați într-un bancomat din oraș. Ce a făcut ulterior acesta este un exemplu de urmat de orice cetățean.
06.01.2022 | 14:51
Un elev a gasit aproape 10000 de lei intrun bancomat Ce a facut ulterior
ADVERTISEMENT

Vlad, un elev de clasa a XII-a din municipiul Satu Mare, a găsit aproape 10.000 de lei uitați într-un bancomat din oraș.

Imediat după această întâmplare, băiatul a făcut un gest de apreciat. Tânărul a dat un anunț pe Facebook pentru a-l găsi pe cel care uitase banii.

ADVERTISEMENT

Cum informația circulă extrem de rapid în această perioadă în online, după doar câteva ore a fost găsită persoane care își uitase uriașa sumă de bani.

Un elev a găsit aproape 10.000 de lei într-un bancomat, în Satu Mare. Cum a dat de cel care uitase banii

Întâmplarea din Satu Mare a avut loc miercuri, 5 ianuarie. După ce a ieșit de la cursuri, tânărul elev s-a deplasat la ATM-ul unei bănci situată pe un bulevard din municipiul Satu Mare cu intenția de a-și alimenta cardul bancar.

ADVERTISEMENT

Liceanul și-a așteptat rândul, iar atunci când a ajuns la bancomat a observat că ATM-ul arată o eroare.

În scurt timp, aparatul a eliberat bonul, iar apoi suma de 9.700 de lei. Elevul a ridicat banii și, fără să stea pe gânduri, l-a căutat imediat pe bărbatul care a fost înaintea lui la bancomat, însă fără prea mult succes.

ADVERTISEMENT

Vlad s-a gândit apoi la cea mai ușoară soluție prin care să-l găsească pe cetățeanul în cauză. Acesta a pus un anunț pe un grup de Facebook dedicat locuitorilor județului Satu Mare.

Soluția sa a avut sorți de izbândă. După doar câteva ore, soția bărbatului care și-a uitat banii în bancomat a luat legătura cu tânărul licean.

ADVERTISEMENT

Presa locală scrie că bărbatul care și-a uitat banii a fost extrem de bucuros la auzul veștii că suma a fost găsită de o persoană cu intenții bune. Acesta i-a mulțumit tânărului pentru gestul său.

Elevul a mai declarat pentru publicația Jurnalul de Satu Mare că a luat toate datele beneficiarului, iar joi dimineață a mers cu banii la bancă. În cazul în care nu s-ar fi găsit proprietarul, tânărul intenționa să declare banii găsiți la poliție.

Un elev a găsit aproape 10.000 de lei într-un bancomat, în Satu Mare. Sursa foto: jurnaluldesatumare.ro

Caz diametral opus petrecut în noiembrie, în Timișoara

Dacă elevul din Satu Mare a dat dovadă de bun simț civic, nu același lucru s-a petrecut cu un bărbat din Timișoara, în noiembrie 2021.

Pe 26 octombrie, un bărbat a mers la o bancă din orașul de pe Bega pentru a depune în contul personal suma de 6.000 euro. După ce banii au fost depuși, bancomatul a respins depunerea. Banii au rămas în locașul bancomatului, dar omul nu și-a dat seama de acest lucru și a plecat.

În locație a intrat apoi un alt bărbat, care a luat banii și a plecat rapid. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt.

ADVERTISEMENT
Tags: