News

Elev de clasa a VI-a din Turda, bătut cu pumnii și picioarele de un profesor. IPJ Cluj anunță cercetări. Update

Incident grav într-o școală din Turca. Un elev de clasa a VI-a a fost bătut cu pumnii și picioarele de un profesor de matematică. IPJ Cluj a anunțat cercetări în acest caz.
16.02.2022 | 12:43
Elev de clasa a VIa din Turda batut cu pumnii si picioarele de un profesor IPJ Cluj anunta cercetari Update
ADVERTISEMENT
16-02-2022
10:36

IPJ Cluj anunță cercetări în cazul elevului bătut de profesor

După ce în media locală au apărut informații legate de cazul elevului bătut de profesor la școala ”Horia, Cloșca și Crișan”, IPJ Cluj s-a autosesizat.

Poliţiştii au informat că fac cercetări. Până în prezent nu a fost depusă nicio plângere privind incidentul care a fost consemnat marți, 15 februarie.

”Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la un elev al unei unităţi şcolare din municipiul Turda, care ar fi fost agresat fizic de un cadru didactic, la data de 15 februarie a.c., poliţiştii municipiului Turda s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă.

Astfel, în cauză au fost demarate cercetări şi vor fi efectuate verificări pentru a fi stabilite toate circumstanţele în care a avut loc evenimentul”, a anunţat, miercuri, IPJ Cluj, notează News.ro.

Un nou caz de violență a fost raportat într-o școală din România. De această dată actorul negativ este un profesor de matematică.

Conform presei locale din Turda, un elev de clasa a VI-a de la o școală generală a fost bătut cu pumnii și picioarele de dascăl, chiar în timpul orelor.

ADVERTISEMENT

Mama copilului agresat anunță că va face o plângere penală la Poliție și lansează acuzații grave în direcția directorului unității de învățământ.

Elev din Turda, bătut de un profesor de matematică

Incidentul din județul Cluj a fost raportat la Școala ”Horea, Cloșca și Crișan” și a fost consemnat în cursul zilei de marți, 15 februarie. Părinții elevului spun că băiatul lor a fost lovit de profesorul de matematică și scos afară din clasă.

ADVERTISEMENT

Într-o prima fază, mama copilului agresat spune că nu l-a crezut pe acesta când i-a spus de bătaia primită. Ulterior, aceasta a fost chemată la școală de dirigintă și de directorul unității.

”Astăzi (n.r. marți, 15 februarie), la ora 10:40, băiatul meu m-a sunat de la școală, pentru a-mi spune că a fost bătut și trântit de pe scaun de profesorul de matematică.

ADVERTISEMENT

Sincer, nu l-am crezut pe fiul meu, deoarece el este mai neastâmpărat, însă după aceea am fost sunată de dirigintă și de director și chemată la școală”, a declarat mama elevului bătut de profesorul de matematică pentru publicația Refleqt Media.

Diriginta și directorul școlii sunt acuzați de mama elevului bătut că încearcă mușamalizarea incidentului.

ADVERTISEMENT

Prezentă la școală pentru a i se aduce la cunoștință incidentul, mama elevului de clasa a VI-a a fost informată de faptul că fiul ei a fost doar ”îmbrâncit” de profesor.

Adevărul despre eveniment a ieșit la iveală după-amiază, când copiii au ajuns acasă și au povestit cele întâmplate.

”Pe grupul de părinți au apărut mesaje în care mamele celorlalți copii povesteau ceea ce i s-a întâmplat fiului meu și eram întrebată cum se simte. Atunci mi-am dat seama că fiul meu nu a mințit și că, într-adevăr, a fost bătut!”, spune mama elevului agresat.

Mama copilului anunță o plângere penală la Poliție

Mama elevului agresat nu vrea ca profesorul să scape nepedepsit. Aceasta a spus că va depune o plângere penală la Poliția Turda, pentru ”loviri și alte violențe”.

Sursa citată mai scrie că părinții elevilor de la școala ”Horea, Cloșca și Crișan” din Turda sunt îngrijorați că acesta n-ar fi primul caz de violență și că profesorul de matematică ar mai fi lovit și alți copii.

ADVERTISEMENT