News

Elev de 12 ani din Iași, bătut până la leșin de omul de serviciu: ”L-a urmărit până la baie, unde l-a lovit cu pumnii”

Grav incident la o școală din județul Iași, acolo unde un elev de 12 ani a fost bătut până la leșin de omul de serviciu al unității.
13.06.2024 | 14:00
Elev de 12 ani din Iasi batut pana la lesin de omul de serviciu La urmarit pana la baie unde la lovit cu pumnii
Grav incident la o școală din Iași: elev de 12 ani, bătut până la leșin de un angajat al unității. Sursa foto: bzi.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un elev de 12 ani care învață la o școală gimnazială din județul Iași a fost bătut până la leșin de omul de serviciu al unității. Băiatul a ajuns în cele din urmă la spital, după ce mama sa a sunat la Urgențe.

Grav incident la o școală din Iași: elev de 12 ani, bătut până la leșin de un angajat al unității

Incidentul din județul Iași a avut loc marți, 11 iunie, la Școala Gimnazială din comuna Dumești. Aici, un elev de clasa a V-a, în vârstă de 12 ani, a fost lovit cu pumnii de către un angajat al unității de învățământ, mai exact de un om de serviciu.

ADVERTISEMENT

Agresiunea s-a petrecut în baia unității de învățământ. Ulterior, după ce băiatul a ajuns acasă, a început să se simtă rău, iar mama lui a sunat la numărul de urgențe 112. Minorul a fost transportat la Spitalul de Copii ”Sf. Maria”.

Mama victimei povestește, pentru presa locală, cum s-a petrecut incidentul. Astfel, marți, în jurul orei 13.00, elevul, aflat la ora de istorie, a cerut voie profesoarei să meargă la toaletă.

ADVERTISEMENT

În acel moment a fost văzut de omul de serviciu. Din motive încă necunoscute, acesta l-a urmărit până la baie, unde l-a lovit cu pumnii. Inițial, bărbatul l-a înjurat pe elev, când se afla în parcul de joacă de lângă instituție. Elena Cimpoi, mama băiatului, spune că fiul său a leșinat în baia școlii după ce a fost bătut, dar și că a fost lăsat acolo.

”Marți (n.r. 11 iunie), copilul meu, care este în clasa a V-a la Școala Gimnazială Dumești, în pauză, s-a dus în parcul de lângă școală, iar omul de serviciu, care umblă doar cu băutura în cap, s-a dus la el și i-a spus ‘Du-te în D… m… în clasă’. Copilul l-a întrebat de ce îl ceartă pentru că el este în pauză.

ADVERTISEMENT

După, când a mers în școală, pe la ora 13.00, în timpul orei de istorie, copilul a cerut voie să se ducă la baie, moment în care angajatul școlii l-a văzut, s-a dus după el, l-a bătut, băiatul a leșinat, iar angajatul l-a lăsat acolo”, spune Elena Cimpoi, mama elevului bătut, pentru BZI.

Dosar penal deschis de poliție după acest incident

După ce mama elevului a făcut reclamație la poliție, oamenii legii au demarat cercetări. Suspectul este un bărbat de 61 de ani. Pe numele său a fost deschis un dosar pentru pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

ADVERTISEMENT

”La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 14:20, poliția a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că fiul ei de 12 ani a fost victima unei agresiuni.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, constatând că cele sesizate se confirmă, fiul acesteia, în timp ce se afla în incinta unității de învățământ din comuna Dumești, pe fondul unor discuții în contradictoriu cu un bărbat de 61 de ani, ar fi fost lovit. La fața locului a intervenit un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri minorului, ulterior fiind transportat la spital.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă. Cercetările continuă în vederea clarificării întregii situații de fapt, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis IPJ Iași.

ADVERTISEMENT
Tags: