News

Elev de 15 ani, în stare gravă la spital, din cauza profesoarei de sport. Ce l-a obligat să facă

16.12.2020 | 10:22
Elev de 15 ani in stare grava la spital din cauza profesoarei de sport Ce la obligat sa faca
Băiatul este internat la Terapie Intensivă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un elev de 15 ani din Republica Moldova a ajuns la Terapie Intensivă după ce profesoara de educație fizică l-a obligat să facă 150 de genuflexiuni, drept pedeapsă pentru că a întârziat.

Chiar dacă suferă de anemie și afecțiuni cardiovasculare, băiatul are adeverință medicală și poate frecventa orele de sport. În prezent, se află internat pe secția de Reanimare a Spitalului Clinic Municipal De Copii “Valentin Ignatenco”.

ADVERTISEMENT

Între timp, cazul a ajuns în atenția Direcției Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău și urmează să se stabilească dacă profesoara trebuie să fie sancționată pentru pedeapsa aplicată elevului.

Un elev de 15 ani a ajuns la spital din cauza profesoarei de sport

I s-a ridicat temperatura și s-au umflat picioarele. A doua zi am chemat ambulanța pentru că situația s-a agravat.

ADVERTISEMENT

Medicii ne-au zis că el are distrofie musculară și a făcut exces de efort fizic”, a declarat Marina Leahu, bunica elevului pedepsit de profesoara de sport.

Administrația liceului susține că s-a autosesizat cu privire la acest caz în urma comentariilor de pe internet. „Altceva nu am avut nimic, nici un semnal de la nimeni, nici de la mamă și nici de la bunică.

ADVERTISEMENT

Toți elevii când au mers la lecția de educație fizică au făcut aceleași exerciții. Toată clasa a întârziat și au făcut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoară”, a spus Violeta Panfil, directorul-adjunct al unității de învățământ.

În prezent, elevul se află în secția de Reanimare a spitalului pentru copii Valentin Ignatenco, în stare stabilă și va fi supus unor investigații amănunțite. Până atunci, medicii evită să se pronunțe dacă boala a survenit din cauza efortului fizic la care a fost supus sau există alte motive.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, nimeni nu poate spune cu exactitate ce sancțiune riscă profesoara în cazul în care se va demonstra că a comis un abuz asupra copilului. Direcția de Învățământ, Tineret și Sport a municipiului Chișinău a demarat, însă, o anchetă și urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs nefericitul incident.

ADVERTISEMENT