Elev de clasa a VIII-a diagnosticat cu COVID-19. Băiatul trebuia să susțină Evaluarea Națională

SPECIAL FANATIK
Alexandru Năstase   
în HotNews
17/06/2020, 14:48
Elev de clasa a VIII-a diagnosticat cu COVID-19. Băiatul trebuia să susțină Evaluarea Națională GALERIE FOTO SPECIAL FANATIK
Elevul a dat o declarație pe propria răspundere, după care a fost internat. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Un elev a fost diagnosticat cu COVID-19 în județul Iași. Băiatul terminase clasa a VIII-a și trebuia să participe la Evaluarea Națională.

Vorbim despre un adolescent care a învățat la școala din Moțca și care a fost raportat de Inspectoratul Școlar Județean Iași ca purtător al virusului.

Ca  o primă măsură de siguranță pe care atât ISJ Iași, cât și DSP au luat-o, băiatul nu s-a mai prezentat la examen. Acesta nu a venit nici la prima probă, cea de limba și literatura română și nici la testul de matematică.

Elevul a dat o declarație pe propria răspundere

Conform informațiilor FANATIK, toți ceilalți elevii de la Școala din Moțca au fost prezenți pentru Evaluarea Națională.

În ciuda comunicatului ISJ, primarul comunei, Hobincă Constantin Serioja a spus exclusiv pentru FANATIK că nu există niciun diagnostic oficial în ceea ce-l privește pe băiat.

„Da, avem un elev care este bolnav și care nu a mai participat la Evaluarea Națională. El este internat, e de câteva zile la spital, dar nu pot să vă spun dacă are sau nu coronavirus. Școala noastră nu este închisă, examenele s-au desfășurat normal”, ne-a spus edilul comunei.

FANATIK a luat legătura și cu Inspectoratul Școlar Județean din Iași care a confirmat faptul că există un elev diagnosticat cu coronavirus.

„Da, este reală informația dumneavoastră. Există un copil diagnosticat cu COVID la școala din Moțca, dar elevul nu a participat la nicio probă a Evaluării Naționale.

Acesta a intrat sub supravegherea DSP Iași și a fost internat. Elevul a dat o declarație pe proprie răspundere vineri, conform căreia are coronavirus, după care a fost internat”, a spus purtătoarea de cuvânt a instituției.

De remarcat că, în acest moment, la nivelul județului Iași, sunt două cazuri de elevi de clasa a VIII-a confirmați cu COVID-19, dar și 13 elevi aflați în carantină. Aceștia vor putea susține probele în perioada 29-30 iunie.

 

 

Închide ×