Eleva care a purtat bentita tricolora la scoala, invitata de Ziua Nationala la Alba Iulia

Eleva din Covasna devenita cunoscuta dupa ce, in martie, a purtat pe cap la scoala o bentita tricolora, este prezenta, la invitatia unui parlamentar de Alba, la manifestarile care au loc sambata si...
01.12.2013 | 08:54
Eleva care a purtat bentita tricolora la scoala invitata de Ziua Nationala la Alba Iulia

Eleva din Covasna devenita cunoscuta dupa ce, in martie, a purtat pe cap la scoala o bentita tricolora, este prezenta, la invitatia unui parlamentar de Alba, la manifestarile care au loc sambata si duminica la Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei, transmite Agerpres.

“As vrea sa le transmit tuturor romanilor sa aiba parte de o sarbatoare frumoasa. La multi ani, intregii Romanii!” a declarat, sambata, Sabina, care a venit la Alba Iulia insotita de mama sa.

Cel care a invitat-o, deputatul liberal Calin Potor, a spus ca a chemat la Alba Iulia “un copil care a facut un lucru esential, si anume de a arata ca tricolorul trebuie purtat intotdeauna in suflet, si chiar si la vedere, indiferent in ce parte a tarii ne aflam”.

Liberalul a declarat ca “nu deputatul Calin Potor a invitat-o, ci albaiulianul Calin Potor”.

“Am invitat-o la Alba Iulia sa vada ca aici purtam cu totii tricolorul, il purtam cu mare placere de sarbatoarea nationala a romanilor. (…) In tara toti trebuie sa purtam tricolorul Romaniei, nu exista altfel de tricolor. Cine poarta un alt tricolor il poarta ostentativ si in bataie de joc. Un singur tricolor exista pentru noi – rosu, galben si albastru”, a spus Potor.

Amintim ca in 15 martie, cand s-a sarbatorit Ziua maghiarilor de pretutindeni, trei elevi romani de la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din Covasna au purtat insemne tricolore – un steag, o cocarda si o banderola, iar ulterior Sabina a venit in fiecare zi la scoala cu o bentita pe cap, in culorile rosu, galben si albastru. Acest gest a fost considerat provocator de profesori si unii colegi maghiari, iar Sabina a fost amenintata pe o retea de socializare cu moartea de catre o persoana din afara scolii.

Pe 16 octombrie, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis in unanimitate sa o amendeze pe diriginta elevei Sabina Elena cu 400 lei pentru discriminare. Si directorul Liceului “Korosi Csoma Sandor” din orasul Covasna a primit aceeasi amenda, pentru “tratamentul injust la care a fost supusa” Sabina Elena.

sursa Hotnews.ro

Tags: