News

Elevă de 13 ani din Piatra Neamț, decedată în timpul unui antrenament. Fata s-a prăbușit brusc la pământ

Tragedie în Piatra Neamț. O fată de 13 ani a murit după ce i s-a făcut rău în timpul unui antrenament în sala de volei. A ajuns la spital, însă medicii nu au mai putut să o salveze
06.01.2023 | 17:22
Eleva de 13 ani din Piatra Neamt decedata in timpul unui antrenament Fata sa prabusit brusc la pamant
Tragedie în Piatra Neamț. O elevă 13 ani a murit în sala de antrenament. Copila practica volei. Sursa foto: highschool.com / tvneamt.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie din Piatra Neamț trece prin momente cumplite. Fetița lor de 13 ani, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar din oraș, secția volei, a încetat din viață vineri.

Tragedie în Piatra Neamț. O elevă 13 ani a murit în sala de antrenament. Copila practica volei

Din primele informații, fetei i s-a făcut rău în timpul antrenamentului. Copila a căzut la pământ, inconștientă, în timpul antrenamentului cu echipa CSS Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT

Imediat, fata a fost resuscitată de unul dintre profesori, în timp ce un alt membru al staff-ului tehnic a sunat la 112.

Echipajele de Ambulanță sosite rapid la fața locului au preluat-o pe fetiță și au dus-o la UPU Piatra-Neamț. Din păcate, medicii nu au mai putut să-i salveze viața. În jurul orei 13.30 a fost declarat decesul, notează Mesagerul Neamț.

ADVERTISEMENT

”Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează, cu infinită durere, că, astăzi, 6 ianuarie 2023, în jurul orei 10.45, o elevă de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Elena Cuza Piatra Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică – volei.

Cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat”, se arată într-un comunicat de presa al ISJ Neamt.

ADVERTISEMENT

Fata avea efectuată vizita medicală și nu avea nicio problemă de această natură

Directorul LPS Piatra-Neamț, prof. Răzvan Lupu, a precizat că fata a efectuat controlul medical periodic.

În plus, părinții acesteia au dus-o la un control cardiologic, suplimentar, în urmă cu doar câteva zile. Specialiști de medicină sportivă și cardiologie au constatat că tânăra este aptă pentru sport de performantă.

ADVERTISEMENT

Antrenamentul la care participa eleva în ziua tragediei era unul de intensitate redusă. În această perioadă, fata și colegele sale efectuau pregătiri în vederea participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023.

În urma acestei tragedii, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment.

ADVERTISEMENT