News

Elevă de 16 ani, în stare gravă la spital după ce a consumat substanțe interzise. Fata e în comă

O elevă în vârstă de 16 ani a ajuns în comă la spital, după ce ar fi consumat substanțe interzise, fiind ventilată mecanic.
16.12.2022 | 19:42
Eleva de 16 ani in stare grava la spital dupa ce a consumat substante interzise Fata e in coma
O tânără a ajuns în comă după ce s-ar fi drogat. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Fata a ajuns la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a fost intubată și ventilată mecanic, potrivit medicilor. Fata ar fi consumat substanțe interzise și a fost găsită inconștientă în toaleta liceului unde învăța.

Elevă de 16 ani, în stare gravă la spital în București

Medicii au decis transferul fetei la București, după ce aceasta a intrat în comă. Tânăra a fost acum supusă unor investigații noi, fiind internată pe secția ATI.

ADVERTISEMENT

”Va rămâne internată pe secţia de Terapie intensivă, prin neurochirurgie”, au anunțat medicii, conform News.ro. Fata învață la Liceul de Industrie Alimentară din Galați, fiind găsită cu convulsii în toaleta școlii.

O ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Galați a fost trimis la fața locului, însă tânăra era deja în stare gravă și a fost transportată la Spitalul Județean Galați. Poliția urmează să afle ce substanțe interzise a consumat tânăra.

ADVERTISEMENT

Conform IPJ Galați, ofițerii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au deschis o anchetă în acest caz, fiind deschis totodată un dosar penal pentru operațiuni interzise cu substanțe psihoactive.

Drogurile par să pună stăpânire pe tineretul din România, în special pe cei care participă la festivaluri muzicale sau alte adunări. Psihologii transmit că mesajele de abstinență din partea autorităților nu au niciun efect.

ADVERTISEMENT

”Acești tineri vin în esență pentru muzică, pentru socializare, pentru distracție, poate consum de alcool, dar, sub influența grupului de prieteni, încearcă o pastilă sau o linie.

Pentru ei riscul este mai mare, pentru că n-au încercat astfel de substanțe și nu știu ce reacții vor avea”, a declarat, pentru FANATIK, psihologul Mihai Copăceanu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Vice.com, care citează un studiu al britanicilor, unu din cinci tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani consumă droguri pentru a ”scăpa de problemele de zi cu zi”. Desigur, unii încearcă din teribilism sau forțați de anturaj, însă 20% din tineri se droghează pentru că așa simt că trec mai ușor peste ziua de azi.

ADVERTISEMENT
Tags: