News

Elevă din Botoșani, găsită moartă în locuință. Aceasta s-ar fi sinucis. Ce au găsit polițiștii în telefonul victimei

O elevă de 18 ani din municipiul Botoșani a fost găsit moartă în locuință. Din primele informații, aceasta s-ar fi sinucis. Gestul său ar avea la bază mai multe cauze.
29.01.2022 | 14:09
Eleva din Botosani gasita moarta in locuinta Aceasta sar fi sinucis Ce au gasit politistii in telefonul victimei
ADVERTISEMENT

Fata, care provenea din comuna Călărași, era elevă în clasa a XII-a la Liceul ”Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani.

Aceasta era cazată la internatul liceului. În această săptămână, una dintre colegele de cameră de la cămin fost depistată pozitiv cu Covid-19 și astfel a trebuit să meargă acasă, în comuna natală.

ADVERTISEMENT

O elevă de 18 ani din Botoșani s-a sinucis. Ce au găsit anchetatorii în telefonul fetei

În casa bătrânească în care locuia, tânăra a fost găsită fără suflare. Conform presei locale, aceasta și-ar fi pus capăt zilelor.

Până în prezent, gestul extrem al elevei nu are o explicație, însă polițiștii au găsit în telefonul ei două mesaje misterioase primite de la cineva din Sibiu, scrie Botoșăneanul.ro.

ADVERTISEMENT

În plus, se pare că starea emoțională a adolescentei ar avea la bază mai mulți factori care ar fi putut contribui la gestul sinucigaș: o familie dezmembrată de divorțul părinților, lipsa unui sprijin afectiv permanent și singurătatea.

Sursa citată mai scrie că mama victimei este plecată în Germania la muncă și în lipsa ei locuia la una dintre mătuși. Însă în această perioadă și acea rudă avea o problemă de sănătate cu unul dintre copii, astfel că fata a fost nevoită să locuiască într-o casă bătrânească, ce a aparținut bunicilor. Erau condiții destul de precare, mai ales pe timpul iernii.

ADVERTISEMENT

Două mesaje lungi găsite în telefonul fetei

Recent, într-una dintre nopți, fata a decis să-și ia viața, trupul ei fiind găsit a doua zi. Inițial, gestul extrem a fost pus pe seama situației familiale, însă anchetatorii ar fi găsit în telefonul ei două mesaje extrem de lungi, trimise undeva la 3:00 dimineața.

Presa locală mai scrie că mesajele au fost trimise de o femeie din Sibiu. Conținutul lor a rămas deocamdată necunoscut, nici mama neavând acces la aceste informații care ar putea explica sinuciderea.

ADVERTISEMENT

Printre prieteni, cunoscuți și colegii de școală, fata era cunoscută ca fiind extrem de cuminte și bună la învățătură.

”A venit cu o săptămână înainte la Primărie și i-am dat adeverință pentru bursa școlară. Mai mergea pe la magazin, făcea interviuri, avea o temă la școală și a luat câteva informații. Era destul de dezghețată, cuminte, la locul ei.

Mama ei spunea: ‘Doamne să mai treacă și anul ăsta, să mă mai duc să lucrez, să o văd că termină liceu’. Nu avea niciun venit aici, de nicăieri mama ei și a plecat la lucru în Germania”, spune Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași, în presa locală.

ADVERTISEMENT
Tags: