News

Elevă răpită de fostul iubit, din fața liceului. Operațiune amplă de salvare a fetei, în Sălaj

Autoritățile din Sălaj au desfășurat o operațiune de amploare pentru salvarea unei eleve răpite de fostul iubit de la școală
29.02.2024 | 19:13
Eleva rapita de fostul iubit din fata liceului Operatiune ampla de salvare a fetei in Salaj
Intervenția poliției, după ce o adolescentă a fost răpită de un tânăr în Maramureș. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un individ în vârstă de 19 ani a fost reținut de forțele de poliție din Maramureș, după ce a răpit o elevă de 17 ani din localitatea Oarța de Jos, județul Maramureș. Fata a fost și agresată de răpitor.

Elevă răpită de fostul iubit

În urma căutărilor desfășurate de polițiști, cei doi tineri au fost găsiți în localitatea Oarța de Jos, Maramureș. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a descoperit că tânărul de 19 ani ar fi distrus telefonul mobil al fetei în cauză.

ADVERTISEMENT

„La data de 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au fost sesizați în urma unui apel 112 cu privire la faptul că, în proximitatea unui liceu din localitatea Cehu Silvaniei, un tânăr din localitatea Băsești, județul Maramureș ar fi agresat fizic și ar fi luat cu forța o tânără de 17 ani, din localitatea Oarța de Jos, județul Maramureș, ar fi introdus-o pe aceasta într-un autoturism, ulterior plecând într-o direcție necunoscută.

 În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiști, cei doi tineri au fost depistați în localitatea Oarța de Jos, județul Maramureș. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că tânărul de 19 ani i-ar fi distrus tinerei în cauză telefonul mobil”, 

ADVERTISEMENT

Reținut pentru răpire

Ca urmare a probelor strânse de polițiștii de la Poliția Orașului Cehu Silvaniei, aceștia au decis să rețină tânărul de 19 ani pentru o perioadă de 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

În cursul zilei de 29 februarie, individul va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, în vederea luării măsurilor legale adecvate.

ADVERTISEMENT

Polițiștii din Cehu Silvaniei continuă investigațiile într-un dosar penal deschis pentru infracțiuni precum lipsire ilegală de libertate, violență și distrugere, în scopul documentării întregii activități infracționale a tânărului de 19 ani.

Cum au fost identificați de polițiștii maramureșeni

Conform informațiilor obținute de vasiledale.ro, polițiștii din Sălaj au transmis detalii despre vehicul și despre individul răpitor în cadrul unei alerte naționale. Aceste informații au fost utilizate de polițiștii din Maramureș pentru identificarea celor doi. Aceștia au fost solicitați să intervină într-un incident familial în Oarța de Jos, unde o femeie (posibil bunica victimei) a sunat la 112.

ADVERTISEMENT

La fața locului, polițiștii au observat că autoturismul era parcat pe marginea șoselei, iar conducătorul acestuia era un tânăr. În interiorul casei se afla o femeie și adolescenta de 17 ani.

Sursa citată indică faptul că adolescenta a coborât din vehicul în grabă și a intrat în casă, începând să-și adune diverse lucruri personale (haine). În acel moment, a izbucnit un scandal, iar bunica adolescentei a apelat serviciul de urgență 112. Există posibilitatea ca între cei doi să existe o relație romantică, conform informațiilor vasiledale.ro

ADVERTISEMENT