News

Doi elevi de clasa a V-a s-au bătut până au rupt o ușă. Conflictul, filmat de colegi. Video

Incident grav într-o școală din Baia Mare. Doi elevi de clasa a V-a, fată și băiat, s-au bătut până au rupt o ușă. Conflictul dintre cei doi copii a fost filmat de colegi.
15.02.2022 | 11:53
Doi elevi de clasa a Va sau batut pana au rupt o usa Conflictul filmat de colegi Video
Bătaie într-o școală din Baia Mare între un băiat și o fată de clasa a V-a. Poliția s-a autosesizat. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Violența în școlile din România pare a fi un fenomen scăpat de sub control. Recent, o bătaie într-o unitate de învățământ din județul Baia Mare a ajuns în spațiul public.

O fată și un băiat, elevi de clasa a V-a, au fost filmați de colegi în timp ce se bat în sala de clasă.

ADVERTISEMENT

Bătaie într-o școală din Baia Mare între un băiat și o fată de clasa a V-a. Poliția s-a autosesizat

Bătaia ajunsă în online ar fi avut loc la Școala Generală nr. 4 din Baia Mare. Conflictul dintre cei doi copii a provocat și daune materiale unității de învățământ.

Astfel, în urma altercației a fost distrusă ușa de acces în sala de clasă. Deși au aflat de incident, părinții elevilor nu au dorit să depună plângere. În primă fază, poliția nu a demarat nicio anchetă și totul s-a rezolvat la nivelul unității de învățământ, notează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii legii din județul Maramureș s-au autosesizat din oficiu în legătură cu violența din școala generală în cauză.

”În urma apariției în mediul on-line a video-ului Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să comunice următoarele aspecte:

ADVERTISEMENT

Polițiștii băimăreni s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele semnalate în articolul de presă și efectuează verificări pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului, stabilirii stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat IPJ.

Violențele în școli, tot mai frecvente în România

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Poliția din Vrancea s-a autosesizat după ce în mediul online au apărut o serie de filmări cu mai multe eleve care se bat în stradă, după finalul orelor de curs.

ADVERTISEMENT

Cinci eleve de la o școală din Focșani s-au luat la bătaie chiar în fața unității de învățământ. Bătaia a fost filmată de martori, iar imaginile au ajuns rapid pe internet.

Un alt caz de violență a avut loc în Maramureș. Trei elevi de clasa a VII-a au distrus o sală de clasă, sub privirile îngrozite ale colegilor și cadrelor didactice.

În urma acestui conflict a fost sesizat și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și acum se așteaptă măsurile luate de conducerea unității de învățământ.

ADVERTISEMENT