News

De ce fac elevii din Giurgiu școala online! Primăriile n-au bani pentru încălzire

De ce fac elevii din Giurgiu școala online! Primăriile n-au bani pentru încălzire și copiii au fost lăsați acasă, deși mulți dintre ei au reluat pe 3 ianuarie anul școlar
03.01.2022 | 16:55
De ce fac elevii din Giurgiu scoala online Primariile nau bani pentru incalzire
ADVERTISEMENT

3 ianuarie nu a fost o zi prea bună pentru școlile din Giurgiu. Toate unitățile de învățământ din municipiu au început cursurile online.

S-a întâmplat lucrul acesta pentru că autoritățile locale au transmis un mesaj cât se poate de ferm. Reprezentanții statului au spus că nu au bani pentru a furniza încălzire în școli.

ADVERTISEMENT

De ce fac elevii din Giurgiu școală online!

De altfel, primarul a atras atenția cu o zi înainte de finalul anului trecut, mai exact în 30 decembrie că gazul este plătit doar până în 3 ianuarie 2022.

„Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli.

ADVERTISEMENT

Motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online”, se arată într-o informare transmisă Inspectoratului Judeţean Şcolar de către Primăria Giurgiu.

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu a precizat că fără un ajutor financiar de la Guvern nu poate fi asigurat agentul termic în unităţile şcolare din oraş.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, acesta nu a ezitat o clipă și a și explicat că există posibilitatea ca reluarea cursurilor să fie făcută online, lucru care s-a şi întâmplat.

„Nu vă ascund faptul că ne găsim în situaţia să avem gaz plătit până la data de 3 ianuarie 2022”, a spus primarul în 30 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Edilul a mai zis că prin majorarea preţului gazului de şase ori, cheltuielile municipalităţii sunt de aproximativ 180.000 de lei pe zi.

Calculat pe un anotimp întreg, acestea ajung la aproximativ cinci milioane de euro pe sezonul rece.

Ceea ce, spune primarul, este „catastrofal” şi „nu se poate trece peste această iarnă decât iarăşi cu ajutor guvernamental” .

Mai ales că şcolile, creşele şi grădiniţele primeau agent termic după un program de 12 ore pe zi cuprins între orele 4,00 şi 16,00

ADVERTISEMENT