News

De ce solicită elevii demiterea unui director de liceu din Constanța! „5.600 de lei la fiecare clasă s-ar strânge ilegal pentru printarea lucrărilor”

De ce solicită elevii demiterea unui director de liceu din Constanța! Acuze dure venite din partea Asociației Elevilor după ce oficialul ar fi solicitat bani pentru printarea lucrărilor
12.02.2022 | 14:55
De ce solicita elevii demiterea unui director de liceu din Constanta 5600 de lei la fiecare clasa sar strange ilegal pentru printarea lucrarilor
De ce solicită elevii demiterea unui director de liceu din județul Constanța! Sursa foto - AEC facebook
ADVERTISEMENT

Scandal uriaș la Constanța acolo unde Asociaţia Elevilor solicită demiterea directorului Liceului Ovidius. Copii spun că acesta se face vinovat pentru colectarea de la elevi a unor sume pentru printarea lucrărilor.

Mai mult decât atât, a fost prezentată în acest sens chiar și o chitanţă cu ştampila unităţii de învăţământ care atestă primirea de la un elev a unei sume de 200 de lei.

ADVERTISEMENT

De ce solicită elevii demiterea unui director de liceu din municipiul Constanța!

Fără să ezite o clipă, Asociația Elevilor a explicat printr-un comunicat de presă, că strângerea acestor sume de bani este ilegală.

“În urma investigării fenomenului colectării de fonduri ilegale de la elevi şi părinţi, AEC a primit de la elevii din Liceul Teoretic Ovidius o chitanţă cu ştampila unităţii de învăţământ, ce atestă primirea de la un elev al liceului suma de 200 de lei pentru cheltuieli reprezentând ”contravaloare copii xerox”.

ADVERTISEMENT

Colectarea acestor sume este complet ilegală, iar implicarea conducerii liceului este evidentă. Printr-un calcul matematic simplu, presupunând că aceeaşi sumă de 200 de lei este cerută de la fiecare clasă, banii strânşi ilegal de conducere ar ajunge la sume de până la 5600 de lei”, se arată în comunicat.

În același timp, Asociația Elevilor a ținut să spună că o situaţie similară s-a înregistrat și la Liceul Callatis din Mangalia.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în acel caz directorul a fost demis. Nu s-a oprit aici și pentru că asociaţia a depus pe numele acestuia plângere penală pentru luare de mită.

Acum, AEC îl acuză pe directorul de la Liceul Ovidius că nu a făcut niciun efort pentru a stopa această colectare de fonduri.

ADVERTISEMENT

“Doamna director Cristina Anghel este director al unităţii de învăţământ de aproximativ 20 de ani, timp în care nu a depus niciun efort în vederea stopării unor astfel de colectări ilegale de fonduri.

Mai mult, în urma discuţiilor din spaţiul public cu privire la fenomen, aceasta a avut tupeul să închidă xeroxul liceului şi să forţeze elevii să înveţe în condiţii precare, în loc să folosească banii pe care îi primeşte de la stat pentru şcoală, bani plătiţi, în fapt, tot de părinţi, prin taxe şi impozite.

Mai multe cadre didactice au transmis elevilor în decursul săptămânii că nu mai sunt bani de xerox şi că ar trebui să vorbească cu părinţii, nu cu direcţiunea care nu face altceva decât să se incrimineze, să recunoască că strângea bani în mod ilegal de la elevi, şi să dea dovadă de teribilism”, a mai precizat Asociaţia Elevilor din Constanţa

În finalul comunicatului, AEC a solicitat stoparea oricărei forme de fond al şcolii/clasei din întreg judeţul, iar dacă fenomenul nu va fi oprit, Asociația a amenințat că vor fi depuse plângeri penale pe numele tuturor directorilor responsabili.

“Solicităm Inspectoratului Şcolar Judeţean să o demită pe doamna director Cristina Anghel pentru încălcarea contractului de management şi să scape elevii din Constanţa de toţi directorii ce participă la acest fenomen ilegal”, a mai punctat AEC.

ADVERTISEMENT
Tags: