News

Elevii ar putea primi mai multe zile libere la începutul anului şcolar. Anunțul președintelui Klaus Iohannis

02.09.2020 | 20:33
Elevii ar putea primi mai multe zile libere la inceputul anului scolar Anuntul presedintelui Klaus Iohannis
ADVERTISEMENT

Elevii ar putea avea zile libere după alegerile locale din 27 septembrie, conform unui anunț oficial al președintelui Klaus Iohannis.

Președintele României a mărturisit că a discutat cu oficialii Ministerului Educației și Sănătății cărora le-a cerut să dezinfecteze școlile după ce milioane de străini le vor trece pragul pentru a vota.

ADVERTISEMENT

Procesul de vot implică ocuparea școlilor și acest lucru ar putea duce la infectarea elevilor dacă nu se va face o dezinfecție ca la carte.

Elevii ar putea primi zile libere cu ocazia alegerilor locale, anunță Iohannis

Sunt perfect de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru a face o dezinfecţie profundă după ziua alegerilor.

ADVERTISEMENT

Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi”, a explicat Iohannis.

Cu toate că părinții se tem să-și lase copiii la școală, Iohannis îi asigură pe toți că școala va începe în 14 septembrie în condiții de maximă siguranță.

ADVERTISEMENT

Epidemiologii spun că se poate începe anul școlar și eu sunt de părere că în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne ferește, crește numărul de persoane care au fost detectate cu acest virus sau dacă crește neașteptat numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă, sigur că s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învățământul online sau Săptămâna Altfel, care există ca și structură în anul școlar. Dar eu sper să nu fie cazul să ajungem acolo”, a completat Iohannis.

În condițiile în care Ministerul Educației pasează responsabilitatea pe conducerea fiecărei școli în parte, atunci când vine vorba de Covid-19, părinții sunt extrem de sceptici și iau în calcul să le interzică celor mici sau tineri să participe la cursuri până când nu vor primi asigurări că nimeni nu se poate îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT

Anunțul lui Klaus Iohannis s-ar traduce prin mai multe zile libere pentru copii, înainte și după organizarea alegerilor locale din 27 septembrie, zile în care școlile vor fi curățate de virus.

ADVERTISEMENT
Tags: