ADVERTISEMENT
News

Elevii ar urma să primească câte 600 de lei pentru achiziţia de tablete sau laptopuri. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Autor: Adrian Baciu | 06.05.2020 | 16:08
Elevii ar urma să primească câte 600 de lei pentru achiziţia de tablete sau laptopuri. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Proiect de guvern: 250.000 de tablete şi laptopuri pentru elevii care nu au mijloace de învățare online. Foto: hepta.ro

Ministerul Educației are în plan achiziția a circa 250.000 de tablete și laptopuri pentru elevii din țară care nu au mijloace prin care să se pregătească online în această perioadă a pandemiei de coronavirus, în care școlile sunt închise.

ADVERTISEMENT

Elevii ar urma să primească câte 600 de lei pentru achiziţia de tablete sau laptopuri

Conform unui proiect Hotărâre de Guvern aprobat și semnat de premierul Ludovic Orban, către Ministerul Educației s-au suplimentat fondurile bugetare cu circa 150 de milioane de lei.

Această sumă va fi alocată pentru achiziționare a 250.000 de tablete şi laptopuri, pentru elevii care nu au mijloacele necesare pentru a face ore online, scrie edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

În medie, din această sumă unui elev ar urma să i se atribuie o cheltuială de aproximativ 600 de lei, dacă toți banii solicitați de la fondul de de rezervă al Guvernului vor fi destinați pentru această achiziție, potrivit sursei citate.

”În urma analizelor efectuate prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ Inspectoratul Școlare al Municipiului București am constatat că se impune intervenția pentru sprijinirea elevilor din mediile defavorizate pentru a avea acces la procesul educațional prin mijloace tehnologice.

ADVERTISEMENT

Numărul estimat de elevi din medii defavorizate pentru care este nevoie să se achiziționeze dispozitive electronice cu conexiune la internet în vederea facilitării proceselor didactice la distanță este de 250.000. Pentru a realiza achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la internet pentru o parte dintre elevi, este necesară suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 150 de milioane lei”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Toate aceste dispozitive electronice vor avea conexiune la internet şi vor intra în dotarea unităților de învățământ de stat, se arată în proiect.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: ”Președintele ne-a cerut să găsim soluții”

În cursul zilei de miercuri, premierul Ludovic Orban a recunoscut că se caută resurse financiare și tehnice pentru a se achiziționa tablete, pentru ca fiecare elev din România să aibă acces la tehnologie. În acest demers s-a implicat și președintele Klaus Iohannis, cel care a cerut găsirea rapidă a unor soluții.

”Deja, președintele României și-a exprimat clar solicitarea către Guvern să găsim soluții pentru achiziționarea de tablete conectate la internet și care să asigure tuturor copiilor acces la educație.

ADVERTISEMENT

Căutăm soluții, împreună cu Ministerul Educației, pentru a găsi soluțiile și pentru a asigura sumele necesare pentru achiziționarea tabletelor”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!