News

Elevii care nu poartă masca de protecție în școli riscă scăderea notei la purtare. Ministrul Monica Anisie a făcut anunțul

02.10.2020 | 16:13
Elevii care nu poarta masca de protectie in scoli risca scaderea notei la purtare Ministrul Monica Anisie a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, le transmite elevilor din întreaga țară să se gândească de două ori înainte de a încălca regulile impuse de autorități pentru stoparea răspândirii noului coronavirus. Nu de alta, dar cei care refuză să poarte măștile de protecție cât timp se află în unitățile de învățământ riscă scăderea notei la purtare.

Potrivit ministrului Educației, această măsură se regăsește, alături de toate celelalte, atât în statutul elevului, cât și în regulamentul de organizare și funcționare a școlii, elaborat în funcție de situația epidemiologică actuală.

ADVERTISEMENT

Totodată, în situația în care un elev ignoră restricțiile, profesorul are datoria „să îi explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv”, a explicat oficialul.

Monica Anisie îi avertizează pe elevii care nu poartă masca: riscă scăderea notei la purtare

Există în regulamentul pentru organizarea și funcționarea unității de învățământ prevederi cu privire la sancționarea elevilor. De asemenea, aceste măsuri sunt prevăzute în statutul elevului.

ADVERTISEMENT

Dacă vă uitați la noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat ordin de ministru, cu un nou regulament de organizare și funcționare a unității de învățământ.

Nu există acum să spunem niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare.

ADVERTISEMENT

Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.

Profesorii care refuză predarea online ar putea fi disponibilizați

În altă ordine de idei, Inspectoratul București a anunțat măsuri drastice pentru profesorii care nu se conformează măsurilor impuse de autorități pentru stoparea răspândirii noului coronavirus. Mai exact, refuzul predării cursurilor exclusiv online dacă unitățile de învățământ se află în scenariul roșu poate atrage după sine desfacerea contractului de muncă al cadrelor didactice.

ADVERTISEMENT

„Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge inclusiv până la comisia de disciplină. În urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice. Ce înseamnă sancțiuni drastice? Până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Roxana Cercel, la Europa FM.

ADVERTISEMENT
Tags: