News

Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor primi măşti de la şcoală. Decizii de ultim moment ale Guvernului

13.05.2020 | 10:49
Elevii claselor a VIIIa si a XIIa vor primi masti de la scoala Decizii de ultim moment ale Guvernului
ADVERTISEMENT

Elevii claselor a VII-a și a XII-a, implicați luna viitoare în examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, vor primi măști de la Ministerul Educației.

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor primi măști de la scoală. Decizii de ultim moment ale Guvernului

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că România nu va duce lipsă de măști de protecție după data de 15 mai, atunci când intră în vigoare obligativitatea purtării acestor echipamente de protecție față de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Din datele pe care le avem, ale companiei care se ocupă cu achizițiile, pe luna mai avem produse 20.000.000 de măști. Am putea ajunge la 1 milion pe zi.

Restul vor fi asigurate din import. Toți marii retaileri au stocuri asigurate pentru ca romanii să-și poată asigura de pe piața internă aceste produse”, a spus Popescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Vești bune și pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, care vor susține luna viitoare examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Atât la orele de pregătire la care vor participa, cât și la examenele din iunie, aceștia vor avea asigurate măști din partea Ministerului Educației.

”Ministerul Educației va asigura un stoc de măști pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a care vor veni la orele pregătitoare și pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat”, a adăugat ministrul Economiei.

ADVERTISEMENT

Guvernul, ajutor pentru persoanele defavorizate

Guvernul Ludovic Orban va veni și în sprijinul celor care nu-și permit asigurarea stocului lunar de măști de protecție. Astfel, lunar, aceștia vor avea asigurate circa 30 de măști.

”De asemenea, vă mai pot spune că Guvernul va asigura pentru, 1 milion de persoane din România, circa 30 de măști pe lună”, a mai spus ministrul Popescu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În intervenția sa de miercuri de la postul de știri citat, Virgil Popescu a mai spus că, din iunie, România ar putea ajunge la o producție de 30.000.000 de măști pe lună.

În ceea ce privește companiile din România, Virgil Popescu spune că acestea au responsabilitatea să asigure salariaților aceste măști. ”Este un cost suplimentar, dar pana la urmă trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a limita răspândirea acestei pandemii.”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT